Volop strijd in de 10 van Door Dik en Dun

* Etten-Leur, 23 september 2018 – Een natte herfstzondag bepaalde de omstandigheden bij de negende wedstrijd die onderdeel uitmaakt van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2018. Het Roparunteam Door Dik en Dun is de naamgever én organisator van de 10 km in Steenbergen.

Toon Heeren en Huub Maas
Sommige klassementen zijn al zo’n beetje beslist, maar bij verschillende categorieën is er nog volop strijd. Zoals bij de Masters M45, waar Toon Heeren en Huub Maas om de eerste plaats strijden. Maar ook bij de Masters V45, waar Birgit Voorn en José van der Linden elkaar afwisselen qua toppositie. Huub Maas verbeterde zijn positie na 9 onderdelen door zijn rivaal uit Sint Willebrord met 43 seconden verschil voor te blijven. Die driekwart minuut had iets kleiner kunnen uitvallen wanneer de organisatoren het kruispunt waar Toon een verkeerde keuze maakte beter hadden uitgepeild. Dat kostte de Achillesmaster ongeveer 150-200 meter (extra), maar hij was desondanks tevreden met zijn derde plaats overall.

José van de Linden en Birgit Voorn
Bij aanvang van deze wedstrijd leidde José van der Linden bij de Masters V45 met één punt voorsprong de tussenstand voor RREL-loopster Birgit Voorn. Na een spannende strijd kon Voorn de tussenstand pas na haar ultime versnelling in de laatste halve kilometer in haar voordeel beslissen, ze finishte na 43:04, slechts vier tellen voor Van der Linden. José was nog nooit sneller op de 10 km dan deze 43:08! De beslissingen voor het eindklassement zullen in Bosschenhoofd en Rucphen worden uitgevochten, op respectievelijk 7 en 21 oktober.

Beste (seizoens)tijden
Over deze 10 km in Steenbergen valt nog meer positief nieuws te melden, zo verbeterde Rob Luijkx zijn persoonlijk record met veertig seconden naar 42:30 en meldde Peter Gulden dat hij in 2018 nog niet sneller was.

Bij de Masters M55 was Kees Lazeroms ongenaakbaar. zijn 35:34, hij is nu al zeker van de eindzege van zijn leeftijdscategorie.

De uitslagen van de 10 van Door Dik en Dun kan je hier downloaden, en het verslag van Bep Tielemans in BNdeStem hier.