Vijfde Achilles Avondwedstrijd succesvol

20150522Etten-LeurDR00* Etten-Leur, 23 mei 2015  – De 5e Avondwedstrijd van ARV Achilles kende 157 inschrijvingen, verdeeld over 8 verschillende disciplines. Er werden ongeveer 31 persoonlijke records gevestigd en helaas nét geen EYOF-limiet.

De PR’s waren voor het merendeel toe te rekenen aan Achillesatleten, die dan ook als thuisspelers in de meerderheid waren qua deelnemersaantal.

Muzikale ondersteuning
Vanaf het begin van de wedstrijd werden de atleten en toeschouwers getrakteerd op de muzikale uitspattingen die DJ Joris Wijnen met zijn installatie produceerde. Met de bedoeling voor de start van de loopnummers wat ingetogen en spanning opwekkende klanken en vanaf de start muziek met een strak looptempo te laten horen. Joris (bekend van het Achilles carnaval samen met Dylan Frijters) had in het begin van de avond letterlijk en figuurlijk de wind tegen, maar gaande het programma kwam hij er beter in.

Opstoppingen
De wedstrijden hadden hier en daar ook een moeizame start door de files op de weg en de storingen bij de NS. Maar de organisatie speelde daar soepel op in, mede dankzij het wedstrijdprogramma van Atletiek.nu en de flexibiliteit van de aanwezige vrijwilligers.

EYOF-limiet?
Hoogtepunt van de avond zou de 400 meter worden. Het nummer waar Femke Frijters mogelijk haar PR aan zou scherpen, en of zij zou kunnen voldoen aan de limiet voor het European Youth Olympic Festival (EYOF), eind juli in Tbilisi (Georgië). Er was een nagenoeg perfecte race-indeling voor de DJA C-juniore gemaakt, met de EYOF-potentie (limiet 57:40) in baan 3, met voor haar in baan 4 een snelle Rotterdamse A-juniore (55:90), en in baan 5 zou Linda van der Sanden tot 200 meter als haas fungeren voor beide snelle dames. Helaas strandde de atlete van Rotterdam Atletiek in de verkeersdrukte en moest Linda in allerijl haar startblok naar baan 4 verplaatsen. Door het perfecte haaswerk van de Achillesatlete kwam Femke op 200 meter in de gevraagde 27 seconden door, en daarna moest de Zundertse het snelle werk voor de tweede en zware laatste 200 meter ‘zelf’ doen. Ze slaagde niet in haar streven en strandde op 57:57, twee honderdste sneller dan haar (indoor)PR, maar kwam daarmee 17/100 te kort voor een retour naar Georgië. Op Tweede Pinksterdag probeert de pupil van hoogspringer Niels Hanegraaf het tijdens de T-meeting in Tilburg opnieuw.

Achilles PR’s
Voor goede resultaten en al gemelde PR’s zorgden bijvoorbeeld speerwerper Arjan Dekkers met kogel (11,79), Bart Hondeveld sprong 6,56 meter ver, precies één centimeter verder dan hoogspringer Joost Ketel, die met zijn 6,55 maar liefst een halve meter verder sprong dan ooit!

Achter Nederlands Kampioen cross en 10 km A junioren 2010 winnaar Wouter Warndorff werd Daan Dirks uitstekend gehaast naar een nieuwe persoonlijke besttijd op de 1.500 meter, de Achilles B-junior verbeterde zich van 4:19.62 naar de snelste tijd op 22 mei in Etten-Leur:4:09.50. Een mooie tien tellen eraf!

Ook zijn tweelingbroer Stef had een Nederlands Kampioen als haas. Toon Heeren dirigeerde zijn teamgenoot tot 2.800 meter naar een strak schema van 9:10. Samen met Ronald Cockx (DJA) wist Stef op de finish de zeven rondjes achter winnaar Harm Sengers (8:55.30) aan lopende Eltjo van Mechelen voorbij te sprinten. Zijn nieuwe tijd van 9:03.64 betekent een aanscherping van bijna zestien seconden. Zo scoorde ook pa Frank Dirks een PR op de 3.000 meter, het gezinsrecord benaderde hij (met 13:59.66) bij lange na niet. Voor de tweeling lokt door deze verbeteringen een interessant NK Junioren in Breda van 26 t/m 28 juni.

Volgend jaar
De zesde editie wordt uitgebreid met de mogelijkheid tot deelname voor hardlopende D junioren. Zoals de organisatie in de uitvoering van 2015 al C junioren toeliet tot de Avondwedstrijd, is het in 2016 mogelijk voor D junioren om mee te doen op de atletiekbaan van Achilles.

Voor de resultaten, klik hier.

Voor foto’s (300) van Paul van Dongen, klik hier. Foto’s van de redactie staan hier.

En klik hier om te lezen wat Wouter Schelvis in BN De Stem schreef.

Commentaar Paddy Herijgers
Ex-Achilles atlete, nu DJA-lid Paddy Herijgers schreef gisteren op haar Facebookpagina: “Vandaag was er een avondwedstrijd bij Achilles in Etten-Leur. Na een 15 km van afgelopen zondag had ik me nu ingeschreven voor een 3.000 meter op de baan.Het was de vraag of ik goed hersteld zou zijn van deze 15 km. Voor mezelf een uitdaging, maar volgens mij ook voor trainer Ed. Doel was om 10.30 min te lopen. Een ideale haas zou Kees Lazeroms van Achilles zijn. Na een snelle eerste ronde toch het juiste tempo kunnen pakken en gefinisht in 10:29.17. Ik ben zeer tevreden.
Ook andere atleten van DJA hebben goed gepresteerd.Niels Hanegraaf heeft 2.03 m bij hoogspringen behaald. 2.06 m heeft hij nipt gemist.Erg jammer. Femke Frijters heeft een zeer goede 400 meter gelopen in 57:57.
Ook Ronald Cockx had zeer goed gelopen en verbeterde zijn tijd op de 3000 meter aanzienlijk tot 9:03.14.
Misschien wel de grootste verrassing van de avond was B-junior Joris Mertens die zijn debuut maakte op de 3000 meter. Na een zeer gedurfde snelle start wist hij het juiste tempo toch te pakken en na een goede eindsprint te finishen in 10:36.75.
Ook andere atleten van Av DJA zullen ongetwijfeld goed gepresteerd hebben.

Arjan Dekkers meldde
“Hoppa vandaag eerst goede krachttraining afgewerkt en 2,5 uur later PR met kogel en nog een SB met discus. Zin in het speerwerpen van as. maandag..”