Verspringers Achilles goed op dreef tijdens ZNK

20150830WeertJH00* Etten-Leur, 31 augustus 2015 – Op 30 augustus vond voor de 4e maal het Zuid-Nederlands Kampioenschap plaats in Weert. Achilles was voor de 3e keer van de partij, deze keer met 8 deelnemers. De negende deelnemer Arjan Dekkers had zich na een week ziek te zijn geweest op het laatste moment afgemeld.


De wedstrijd begon met de 200 meter. 1e jaars B juniore Renate Konings nam het hierbij op tegen oudere concurrentes en liep met een behoorlijke tegenwind naar een nieuw persoonlijk record van 28.61 sec. Ook Joost Ketel liep een 200 meter met tegenwind van -1,6 m/s en kwam met 23.84 sec tot een 6e plaats. Alex Heijnemans was inmiddels bezig met zijn polsstokhoog wedstrijd. Nadat hij een week eerder in Tilburg zich al verbeterde naar 3.40 m, kwam hij in Weert tot een nieuw record van 3.60 m. Alex was vooraf als 4e geplaatst in het deelnemersveld, maar zag een concurrent zijn aanvangshoogte niet halen. Na een 3e plaats op speer in 2014, pakte hij hierdoor wederom een bronzen medaille.

Ondanks de afwezigheid van Arjan was Achilles wel vertegenwoordigd op het speerwerpen. Johan Hack maakte na 5 maanden afwezigheid ongetraind zijn opwachting op een nummer waarop hij naar eigen zeggen niet hoeft te trainen om te presteren en kwam (tot ieders verrassing) tot een SB van 31.61 m. Johan had zich ook ingeschreven voor het kogelslingeren, waarbij slechts 5 deelnemers kwamen opdagen. Hij verbeterde hierbij zijn persoonlijk record tot 16.32 m. Renate had ondertussen deelgenomen aan het verspringen. Zij kwam hierbij tot 4.51 m en een 10e plaats.

In de loop van de dag was de temperatuur opgelopen richting de 30 graden. Niet echt de meest ideale omstandigheden voor een midden lange afstand. A-junior Ruud Mertens kwam uit op de 800 meter. Na een sterke eerste ronde zakte hij iets terug in het deelnemersveld, wat leidde tot een 12e plaats. Zijn eindtijd van 2:07.45 min was niet ver van zijn persoonlijke record verwijderd, hoewel hij beter had gehoopt.

Het ‘Achilles-hoofdnummer’ was vervolgens de afsluiter van de dag met 3 senioren en een A-junior op het onderdeel verspringen. Hierbij had Bart Hondeveld een wat mindere dag. Met 6,07 m viel hij na 3 pogingen met een 9e plaats net buiten de finale. Het niveau lag in deze finale hoger als voorgaand jaar, toen Carl van Dueren den Hollander de winnaar was. Hij had vandaag concurrentie van Maarten Roeloffs, Joost Ketel en enkele goede atleten van Prins Hendrik, av Sprint en av Weert. Na een spannende finale waar het verschil tussen de nummers 1, 2 en 3 slechts 2 centimeter was, werd Joost uiteindelijk 7e met 6.24 m, Maarten werd 4e met 6.41 m en Carl verdedigde met succes zijn Zuid-Nederlandse titel met 6.51 m.

Voor het derde jaar op rij keert Achilles huiswaarts met 2 medailles en enkele persoonlijke records. Er kan worden teruggekeken op een gezellige, succesvolle, maar ook zeer warme dag.

verslag: Johan Hack

Klik hier om te zien wat BN de Stem digitaal van het verslag van Wouter Schelvis laat lezen. De uitslag van de Zuid Nederlandse Kampioenschappen 2015  kan je hier vinden.
De 136 foto’s die John Hondeveld maakte, zie je hier.