Veel Achillesatleten bij 54e Kerstcross Sprundel

* Etten-Leur, 27 december 2018 – Minimaal drieëndertig leden van Achilles deden op de tweede kerstdag van 2018 mee aan de 54e uitvoering van de Kerstcross Sprundel. Misschien aangetrokken door het uitnodigende artikel dat kort te voren in het dagblad BNdeStem verscheen. Maar ook het prettige kerstloopweer zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Belangrijkste reden is natuurlijk de sfeer, het al jaren onveranderde en toch onderscheid makende parkoers en bovenal de warme chocomelk na afloop.

En niet te vergeten het sfeervolle omkleden in de boerenstal tussen de strobalen. Ook na jaren afwezigheid is het voor hardlopers altijd weer een soort thuiskomen, het meedoen aan deze Kerstcross.

Ondanks de zeker 33 gestartte Achillesleden wisten maar enkelen de top drie van hun categorie te bereiken. Zo wonnen thuislopers José van der Linden en Kees Lazeroms in hun leeftijdsklasse, werd Alex Heijnemans derde op de korte cross (en versloeg zijn vader met 2,5 minuut), net zoals Jos de Laat bij de M35 op de lange cross. Micah van Beek van de één-na-snelste jongen t/m acht jaar, Sarah was dat bij de meisjes van 9 t/m 12 jaar, net als haar vader, maar dan bij de M45, waar zijn clubgenoot Hans van den Dongen een mooie derde plaats pakte.

Over precies een maand zullen weer veel Achillesleden aanwezig zijn bij de 48e Achilles-cross: 27 januari in de Kogelvanger.

Voor de uitslagen, klik op de volgende 6 foto’s.
In BNdeStem schreef Bep Tielemans: “Sprundelaar Melvin Franken zegeviert voor thuispubliek in Kerstcross”
Foto’s van Jos van der Reep. Die van Nicoline Franken: nog even geduld a.u.b.

 

Bart Hondeveld-klein Cia Smulders-klein Henk Buesink-klein Jac Beekers-klein