Tweede V50 in warm Enschede voor Silvia Verhoeven

20180422EnschedePS1-Silvia*Etten-Leur, 23 april 2018 – Silvia Verhoeven had in de aanloop van de lente van 2018 haar zinnen gezet op een tweetal marathons. Of het zou de marathon in Zeeuws-Vlaanderen worden, of de 50e editie van de Twente Marathon in Enschede. Eind maart koos de ultraloopster voor de oudste marathon van Nederland. Toen wist ze nog niet dat het juist in dat weekend, in ieder geval voor marathonomstandigheden, geen lekker weer zou worden. Maar de Etten-Leurse hardloopster had ingeschreven en deed dus mee aan die jubileumeditie.

Door de omstandigheden was ze na 12 km al tot de conclusie gekomen dat 3.30 er niet inzat voor deze marathon. Toen maar gewoon het 50ste  jubileum feestje mee gevierd en zonder zich met tijd bezig te houden van het geweldige sfeertje daar in Enschede genoten.

Hieronder lees je haar wedstrijdverslag: “Het was een hele leuke marathon daar in Enschede. Alleen de eerste ronde met de halve marathon erbij was mij veel te druk en ook veel te rommelig bij de drankposten. Overigens was het weg laten zetten van mijn eigen drinken perfect geregeld en kon ik zonder moeite steeds op de eerste tafel mijn eigen drinken meepakken. En het was een best wel een mooi parcours met verbazend veel enthousiast publiek. Wat betreft sfeer heeft het mij verwachtingen ver overtroffen.

Heb mij vanaf de start bij de pacers van 3.30 aangesloten. Maar vanaf het begin was mijn hartslag veel te hoog. Na een uur de conclusie getrokken dat ik dat zo geen 3 1/2 uur vol ging houden. Besloten mijn streeftijd niet te gaan verleggen, maar het maar helemaal los te laten. Heb vervolgens heerlijk gelopen en genoten van de geweldige sfeer in Enschede, wel het gevoel alsof ik continu aan het drinken ben geweest en heb ook dankbaar van elke sproeier die ik onderweg tegen kwam gebruik gemaakt.

Met 3 uur en 44 minuten was mijn 35ste marathon wat betreft eindtijd geen succes. Maar ik kwam uiteindelijk zo fris over de finish dat ik over drie weken een herkansing overweeg in Tilburg. Hopelijk dan wel onder minder warme omstandigheden.”