Twee podiumplaatsen bij ZNK voor Achilles senioren

20140831Carl* Etten-Leur, 1 september 2014 – Op zondag 31 augustus vonden in Weert de Zuid-Nederlandse kampioenschappen plaats voor senioren. De wedstrijd voor atleten uit Noord-Brabant en Limburg wint bij deze derde editie langzaam aan populariteit met een totaal van 177 inschrijvingen. Naast senioren is de wedstrijd ook toegankelijk voor masters en AB junioren. Achilles trad bij deze wedstrijd aan met 6 atleten (4 senioren heren en 2 B junior jongens).
Maarten Roeloffs en Johan Hack kwamen in actie op de 400m. Maarten verbeterde hierbij zijn persoonlijk beste tijd uit 2008 met 0,72 seconden naar 53.54 seconden. Dit betekende de zesde tijd van de dag. Johan liep zijn beste seizoentijd: 60.26 seconden.  Bij het speerwerpen liet Arjan Dekkers, net als andere West-Brabantse toppers, verstek gaan. Alleskunner Alex Heijnemans pakte dit buitenkansje met beide handen aan. Met 44.52 meter behaalde hij de 3e plaats.

B junior Koen van Duijnhoven ging op de 800 meter de strijd aan met de oudere atleten. Twee dagen voor deze wedstrijd had hij al in Utrecht gelopen, waarbij hij tijdens de Trackmeeting uitkwam op 2:11.65. Het niveau van de race in Weert lag wat hoger en Koen verbeterde zich ook ten op zichte van de vrijdagavond met de zesde tijd in 2:10.98 minuten. Op het verspringen had Achilles twee deelnemers met Carl van Dueren den Hollander en Bart Hondeveld. B junior Bart was eerder dit jaar al Zuid-Nederlands kampioen geworden bij zijn leeftijdsgenoten. Het onderdeel werd geteisterd door het wisselvallig weer met windstoten en regen. Carl pakte vroeg in de wedstrijd de leiding in de wedstrijd met 6.33 meter. Hoewel de verschillen klein waren gaf hij deze niet meer uit handen en werd hiermee Zuid Nederlands kampioen. Bart had een mindere wedstrijd en kwam pas in zijn laatste poging tot 6.06 meter (een 4e plaats).

Het weer zat deze dag een beetje tegen, maar ondanks dat keerde de Achilles-delegatie zeer tevreden naar huis met 2 podiumplaatsen en totaal 5 top-6 noteringen.

Verslag: Johan Hack

Foto’s: Kees Snepvangers (even wachten op een foto van Koen van Duijnhoven) en  John Hondeveld (19 stuks)