Toon Heeren snelste M45 in Stampersgat

Cheltenhamrun2016-195* Etten-Leur, 22 mei 2016 – De vijfde wedstrijd van het regionale RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2016 is de Cheltenham Run in Stampersgat. En voor het tweede achtereenvolgende jaar schotelt de organisatie de lopers een 5km-wedstrijd voor. 32 loopsters vertrokken om 19:00 uur voor hun 5 km en 93 lopers deden drie kwartier later precies hetzelfde. Snelste Achillesloper van de 49-jarige stylist uit Sint Willebrord Toon Heeren.

De Achilles-master finishte na 15:47 min als derde overall en eerste M45. Met 17:06 werd Kees Lazeroms op de derde trede van de M45-schavot geroepen voor de prijsuitreiking. Die eer viel ook José van de Linden te beurt, zij werd met 21:28 tweede bij de V45.  Henk Buesink haalde weliswaar niet het podium, maar kon desalniettemin tevreden naar Etten-Leur terugkeren, zie ook zijn raceverslag, hetzelfde kan gezegd worden van Peter Gulden, die bij de M55 eveneens vijfde werd.

“Zoals gewoonlijk vroegen mijn collega’s naar mijn weekendplannen. Ik vertelde dat ik een wedstrijd ging lopen in Stampersgat. Ze keken mij lachend aan; wordt daar een wedstrijd gelopen?
Het is een klein rondje door twee woonwijken waarbij je twee keer de dijk op- afgaat de woonwijken in. Pittig rondje met veel draaien en keren, stoep op stoep af op zoek naar de ideale lijn.

Het ligt mij wel om zo een wedstrijd te lopen.Omstandigheden perfect. Klein beetje wind, bewolkt, 22 graden.Minder was dat de start ongeveer een kwartier later was dan gepland waardoor het inlopen niet helemaal tot zijn recht kwam. De concurrentie was fors. De meeste klappers uit de regio waren aanwezig. Het was maar 5 km dus het ging direct hard. De eerste ronde kon ik een paar man pakken, maar daarna was het toch ieder voor zich. De rest van de kilometers heb ik constant alleen gelopen. Ik had gehoopt dat door de forse concurrentie we meer bij elkaar zouden kunnen lopen.In de laatste kilometer kwam er nog een gast voorbij, ik kon toen mooi aanhaken om de laatste 500 m fors tempo te maken voor de eindtijd. Laatste km in 3.:25 min. Eindtijd 17.:0 min. Die tijd had in sinds oktober 2014 niet meer gelopen. Tevreden man!”
Dit is de link naar de (voorlopige) resultaten van de 20e Cheltenham Run.
Paul van Dongen maakte 134 foto’s in Stampersgat.
Jos van der Reep stond ook met zijn camera langs de kant (157 foto’s).
De (tussen)stand van het klassement van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2016 staat hier.