Toon Heeren snel in Rondje Seppe

* Etten-Leur, 8 oktober 2018 – De zesde uitvoering van Rondje Seppe, georganiseerd door de Bosschenhoofdse Midsummerrun kende dit jaar drie verschillende afstanden. Je kan in Bosschenhoofd nu de vijf, de tien of de vijftien kilometer lopen. Met als parcours het ‘aloude’ Rondje Seppe. Zo’n 150 deelnemers telde deze wegwedstrijd, verdeeld over de drie afstanden, resp. 38-68 en 41.

Achilles-prestaties
Het contingent Achilleslopers sleepte drie podiumplekken in de wacht. Toon Heeren was de tweede M45 op de 10 km in 33:51, Kees Lazeroms was derde bij de mannen (geen leeftijdscategorieverdeling) op de 15 km in 54:18 en zijn zus José van der Linden eindigde als tweede dame op de drie rondjes in 67:19. Vermeldenswaardig is vervolgens het persoonlijke record op de 15 km dat Rob Luijkx verbeterde met enkele minuten en nu ‘even’ staat op 66:42.

Tijdwaarneming correct?
Opmerkelijk was de reactie van sommige lopers na afloop. Ze meenden dat hun eigen tijdwaarneming flink afweek van de tijd die later op uitslagen.nl op internet verscheen. Zo waren in ieder geval de nummers twee, drie en vier in de wedstrijd van mening dat hun eigen geklokte tijd zo’n 35 seconden lager was dan dat de officiële uitslag aangaf. Nummer één Nick Jacobs zou dus eigenlijk 32:45, Jeroen van Damme 32:51, Toon Heeren 33:16 en Ricardo Sint Nicolaas 33:27 moeten zijn. Daarnaast had de organisatie voor de lopers de kilometerbordjes af laten lopen. Dus na een kilometer wedstrijd zag je een bordje 4 km staan. Waar je bij deze wedstrijd met drie afstanden over drie ronden ook rekening mee moet houden, is dat de start ruim honderd net voor de finish ligt. Dus de finish van de 5 km is niet op het 5 km-punt, maar iets verder. Zo liep Jac Beekers de 5 km in 23:27, terwijl de met hem meelopende clubgenoot 23:36 op de klok zag toen hij zijn tweede ronde inging. En voor de 15 km-lopers geldt dat uiteraard ook. Voor de zevende editie is het wellicht raadzaam om elke kilometer uit te peilen en daar een (oplopend) kilometerbord bij te zetten.

De uitslag klik je hier aan.

Foto’s (164) van Paul van Dongen (sinds nu lid van Achilles) vindt je hier. De opnamen die Jos van der Reep heeft gemaakt staan hier (binnenkort). Klik hier voor de foto’s van de Bosschenhoofdse fotograaf Peter Franken.

In BNdeStem schreef Bep Tielemans: ‘Winnende Barry van Beers in zijn element bij Rondje Seppe’