Toon Heeren blijft in de 32 minuten lopen op de 10 km.

rucphen2016-91* Etten-Leur, 23 oktober 2016 – In de laatste wedstrijd van dit jaar die meetelt voor het West Brabant Loopcircuit was het de beurt aan AVR’90 uit Rucphen. De weersomstandigheden waren ’s morgens erg mistig en de temperatuur maar net boven het vriespunt. De wind was zwak en daardoor geen belemmering voor de lopers. Er kon worden gelopen over de volgende afstanden: 3 km, 5 km en 10 km. De bezetting van deze wedstrijd was zeer goed te noemen met deelnemers vanuit de verre omgeving.

Vijf Achilleslopers op de 10 km
Het overgrote deel van de deelnemers van ARV Achilles liep de 5 km als voorbereiding op de ½ marathon op 30 oktober in Etten-Leur. Slechts 5 lopers liepen de 10 km. Zowel Jeffrey Faes als Peter Gulden dienden deze afstand te lopen om hun positie in het loopcircuit te consolideren. Bij de senioren werd Jeffrey Faes achtste in 36:12. Hans van den Dungen, inmiddels lopend in de categorie M45 werd in die leeftijdsklasse negende in 37:17. Bij de categorie M55 kwam Peter Gulden twee seconden tekort om onder de veertig minutengrens te lopen en haalde hiermee de vierde plaats. Jac Beekers liep op deze tien kilometer weer ruim binnen de 45 minuten; nu scoorde de opstaptrainer een mooie derde plaats met 44:25 bij de M65.

Toon Heeren weer (Achilles)klasse apart
Maar de snelste Achillesloper was ook nu weer Toon Heeren. Hij liep zo’n beetje de gehele wedstrijd samen met zijn dorpsgenoot en trainingsmakker Richard van Oosterhout van de organiserende club AVR’90. In het begin vormde zich een behoorlijke kopgroep van ongeveer tien lopers die pas na vijf kilometer uiteen viel. Tot het acht-km-punt probeerde de stylist uit Sint Willebrord zich nog te bemoeien met de overall ereplaatsen, maar de tegenstand was op zondag 23 oktober 2016 iets te sterk in Rucphen. Als tweede in zijn leeftijdscategorie M45 achter Huub Maas (32:10) eindigde de Achilles-LTV-atleet in 32:36 als nummer vijf van het totaalveld. Met acht lopers binnen de 33 minuten kan de organisatie dan ook zeer tevreden zijn met de kwaliteit van het deelnemersveld op de 10 van AVR.

Veertien leden van Achilles liepen de 5 km
Bij de 5 km werd er een flink robbertje gevochten tussen 3 lopers van Achilles. Willem Dekkers wist dit in zijn voordeel te beslechten met 19:11 op plaats 8, twee tellen later gevolgd door Corné van Beek en weer twee seconden later finishte Lennard van der Heiden. Ruim een minuut achter dit drietal kwam een zeer tevreden Hans Coremans in 21:16 over de eindstreep gesprint. Zo ook Rien Verhoeven, die met 21:57 in zijn nopjes was, evenals Kees van de Sande, die met 22:28 zeer tevreden kon terugblikken op zijn Rucphense optreden. En ook Wil Goossens liet zien dat hij in vorm is en kwam uit op 22:58, terwijl Jos Jochems finishte in 23:02 en Christ Machielsen in 25:17.

Bij de dames op de 5 km behaalde José van der Linden een derde plaats met 21:02 en Stefanie van Poppel kwam als negende over de eindstreep in 24:51. Vanuit de trimafdeling liep Justin Chaulet een tijd van 27:58 en zijn vader Frans deed 31:31 over de 5 km.

Paul van Dongen was weer de fotograaf van dienst, klik hier om zijn 228 foto’s te bekijken.

Voor de eindstanden van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant, klik hier.

Artikel BN de Stem: “Lambregts snelt naar winst”.