Tientallen Achillesleden liepen hard in Hoeven

20140819HoevenPvD01* Etten-Leur, 20 augustus 2014 – De 33e uitvoering van de Hoevense polderloop gaat de geschiedenis in met een natte aanloop. Net op het moment dat een groot aantal deelnemers op de fiets onderweg was naar de Brede Balrouw 49 in Hoeven barstte de hemel open en liet een massa vocht neerplenzen op de fietsende hardlopers. Maar toen iedereen eenmaal in hardloopkledij gestoken was het droog geworden en kon er om 19:30 uur worden gestart met 4, 6, 10 of 15 kilometer door de Hoevense polder.

De uitslagen laten meestal op zich wachten (vanaf 25 augustus online), de aanwezige fotografen zijn gelukkig sneller. Zoals Paul van Dongen, die net zoals vorige jaren weer vele hardlopers heeft vastgelegd, samen met Jaap Lagendijk.

Een opmerking over en voor de organisatie: blijkbaar was het veld waarop geparkeerd kon worden aan de kleine kant, want veel met de auto komende lopers parkeerden hun voertuig langs het parcours, waardoor EN de doorstroming van de hardlopers maar moeizaam op gang kwam, maar OOK veroorzaakte het een behoorlijke vertraging bij het terugkeren naar huis. Auto’s reden langzaam omdat de fietsers niet door konden rijden vanwege naar hun auto lopende deelnemers, die de boel nog eens extra vertraagden bij het instappen. Plus werden over vele honderden meters de bermen aan gort gereden. Jammer, dus zorg bij de 34e editie voor voldoende parkeergelegenheid en laat geen enkele auto door!

Ondertussen stromen de wedstrijdverslagen binnen, de eerste van Henk Buesink, die als nummer zes eindigde op de zes (werkelijk 5,75) km. :

“De Hoevense polderloop staat elk jaar bekent om zijn hitte en zon op een zomeravond. Dat was dit jaar wel anders. Vooraf kwam de regen met bakken de lucht uit en het was ronduit koel. Het leverde wel een paar prachtige regenbogen op en het was tijdens de wedstrijd droog.

Mijn start op de 6 km was wat stroef, maar na zo’n anderhalve kilometer kreeg ik het tempo goed te pakken en haakte aan bij Kees Lazeroms. Hij versnelde net en we pakte samen een aantal concurrenten. Kees hield het tempo hoog en ik hem maar net blijven volgen. Een enkel stukje kon ik van hem overnemen, maar dat was maar kort. Bij het vijf kilometer punt liep ik langzaam van Kees weg, waar ik dacht dat hij veel sneller was, gaf hij later aan dat het best er voor hem toen af was.

Zo ging ik alleen op de finish af met een aantal concurrenten in het vizier. De 6 km was sterk bezet, ik haalde de finish als 6e met Jeffrey Faes en Jeroen Nijland daar net voor. Mijn eindtijd van 20.01 min verbaasde mij enorm. Ik heb het rondje nog nooit zo snel afgelegd, het was ruim 51 seconden sneller dan vorig jaar. Met dank aan het kopwerk van Kees!”

wordt gevolgd