Silvia Verhoeven loopt 100 km en 3e NL

12130516-976a5199d9008d0f3931* Etten-Leur, 11 september 2016 – Na goede en ongestoorde (geen blessures) voorbereiding is Silvia Verhoeven er op 10 september in geslaagd om tijdens de Run in Winschoten, tevens NK 100 km, de tien rondjes van tien kilometer hardlopend af te leggen.

Begon de Etten-Leurse ultraloopster relatief optimistisch met drie 10 km’s van gemiddeld 52:11 min, daarna moest ze haar tempo iets terug nemen. De vierde 10 ging in 54:25 en de vijfde in 56:22. Daarna gingen de rondjes steeds wat stroever, maar ja, wat verwacht je met al 50 km in de benen! Tijdens de zevende ronde werd Silvia voorbijgestoken door Wilma Dierx (ook V50), waardoor zij als derde Nederlandse in de wedstrijd liep. Uiteindelijk kwam Silvia na 100 km binnen in 10.10:37 (gemiddeld 9,84 km/u oftewel 6:06 min/km). Daarmee is Silvia vijfde vrouw in het totaalveld, derde Nederlandse en tweede V50!

Na haar eerste (en enige?) 100 km meldde Silvia het volgende: “Ik heb het gered. Schitterend rondje door een geheel versierd dorp waar een ieder zich geïnstalleerd had  langs het parcours. Volop gezelligheid dus. En in die zin was het ook niet saai maar op zich juist leuk om 10keer hetzelfde rondje te lopen.

Voor mijn gevoel kon ik de warmte redelijk goed handelen en de eerste rondjes gingen dan ook probleemloos.  Maar al voor de 50km voelde ik de nodige blaren opkomen en een ronde later begon de gedachten al op te spelen dat ik dit echt niet nog 40km ging trekken. Even leek het wel weer wat beter te gaan maar zo rond de 80km was ik er helemaal klaar mee. Heb mezelf toch weer de volgende ronde in gesleept en uiteindelijk het met hele zere voeten de 100km weten te volbrengen en zelfs nog voor het donker werd te finishen.

Spierpijn valt nu nog erg mee, maar vanwege de blaren en 4 losse teennagels is gewoon wandelen momenteel bijna onmogelijk.
Achteraf wel heel blij niet te hebben toegegeven aan de een aantal keren opspelende drang om uit te stappen. Zelf tevreden met het resultaat. Ik geloof niet dat deze afstand voor mij voor herhaling vatbaar is. Niet eens zozeer fysiek, maar die mentale strijd is toch wel erg zwaar.

Dus mocht ook ik de toekomst weer met dit soort waanideeën komen, help mij dan herinneren dat het gewoon echt niet leuk is.”

De wedstrijduitslag staat hier.

Foto’s: Simon Blauw