Silvia Verhoeven heeft haar draai weer gevonden

20150628Veluwezoomtrail01* Etten-Leur, 29 juni 2015 – Na een geslaagde test tijdens de Terheijdenloop besloot langeafstandliefhebster Silvia Verhoeven om weer eens een keer de Veluwezoomtrail “te doen”. In 2011 had de Etten-Leurse atlete deze trail van zo’n 55 kilometer al eens afgelegd, nu vier jaar later leek haar dat wel een leuke uitdaging. Lees hieronder haar trailverslag.

Veluwezoomtrail
De trail ging prima. Ik was er op voorbereid dat het zwaar zou worden en inderdaad het parcours was niet alleen langer maar ook een stuk zwaarder geworden. Met name door het feit dat je gelijk de eerste kilometers als heel wat forse klimmetjes te verwerken kreeg. Er was ook niet in een ritme te komen. Was het niet een klim, dan was er wel los zand of gewoon het zoveelste poortje dat je tot stilstand dwong.

Tijdslimiet
Maar behalve de twijfel die ik al voor de start had of ik het tijdslimiet van 6 1/2 uur zou halen heb ik onderweg geen moment getwijfeld of ik het wel vol zou houden. Na de tweede drankpost bij 36 km was het even moeilijk op gang komen maar eenmaal op gang leek het eigenlijk eerder steeds gemakkelijker te gaan dan moeilijker. Het is dat we na de 50 km nog een paar hele gemene klimmen kregen en eigenlijk nog vervelender afdalingen. Bij een van die afdalingen was door een val dan ook veel sneller beneden dan bedoelt.

Concentratie
Ik merkte ook wel dat het steeds moeilijker werd de concentratie vast te houden, en de pijlen in de gaten te houden om op het parcours te blijven en ook nog op te letten waar je loopt want de mooie omgeving speelde een aardig afleidende rol. Zeker wanneer je pad een paar keer doorkruist wordt met een ree. Kort na mijn eerste uitglijder miste ik dan ook een tak waardoor ik nogmaals onderuit ging. Maar de schade was gelukkig minimaal. Ik had me ingesteld op het feit dat het parcours wel een stuk langer zou zijn dan voorgespiegelde 55 km en het is me nog nooit overkomen, maar ik was bijna teleurgesteld dat naar exact 55km de finish al in zicht was. Ik had het idee pas echt goed op dreef te zijn. De sluitingstijd bij de finish werd uiteindelijk door de vele lopers die na 6 1/2 uur nog niet binnen waren opgerekt naar 7 1/2 uur. Maar met de tijd 5:28:39 is dat achteraf gezien niet echt een punt geweest.