Senne Scholts Brabantse Kampioene bij de C Pupillen

* Etten-Leur, 5 februari 2023 – Op zondag 5 februari 2023 organiseerde Atledo de Atledo Intersport Cross in bosgebied De Duiventoren, aan de Moerkensdreef in Dongen. Dit jaar is deze cross tevens het Brabants Kampioenschap Cross voor de wedstrijdcategorieën pupillen, junioren, specials, senioren en masters. Er is een mooi parcours uitgezet met alles wat een cross moet hebben: heuvels, steile hellingen, los zand. Dit is leuk en uitdagend voor de lopers, maar deze wedstrijd is ook leuk voor toeschouwers, omdat tijdens iedere ronde de lopers tweemaal langs het publiek komen. Met meer dan 400 deelnemers zal men in Dongen best tevreden zijn, hoewel de meeste deelnemers in de jeugdcategorieën te vinden waren. Een drietal atleten van Achilles deed mee aan deze BK 2023. Bij de B-junioren jongens deden Finn Jansen en Luuk Holleman mee aan hun 3.670 meter lange cross. De Achilles-junioren werden 14e en 18e in een mooi B-juniorenveld.

Bij de meisjes C Pupillen stond Senne Scholts aan de start. Op 18 maart 2021 is Senne bij Achilles begonnen als mini Pupil.
En op 5 februari wist de begin maart acht wordende Senne haar succesvolle cross seizoen tot nu toe verder vorm te geven door eerste te worden in haar leeftijdscategorie. Met maar liefst achttien seconden voorsprong op nummer twee kwam deze Achilles Pupil na 1.010 meter crossen in 4:27 over de eindstreep.