Rondwegloop Oudenbosch

20160917rondwegloop* Etten-Leur, 18 september 2016 – Op zaterdag 17 september was er de Rondwegloop in Oudenbosch. Deze hardloopwedstrijd is éénmalig gehouden vanwege het feit dat de rondweg rond Oudenbosch gereed is en volgende week maandag in gebruik genomen wordt. De weersomstandigheden waaronder deze verse asfaltloop werd gehouden waren voortreffelijk, de start en de finish waren op de atletiekbaan van AVO ’83. Niemand had te klagen over de verharding want het was uitsluitend nieuw asfalt. Door een onderdoorgang onder de spoorlijn en een viaduct nabij de Vaartweg was het parcours toch redelijk zwaar.

Kees Lazeroms, in training voor de Marathon van Amsterdam, liep eerst 10 km warm, daarna de wedstrijd en vervolgens liep hij nog 10 km uit. Hij presteerde het om een 3e plaats te behalen in het totale veld van 300 loopsters en lopers met een tijd van 35:37. Henk Buesink liep een vlakke race en kwam uit op 37:55 met plaats 6. Lennard van der Heiden kwam binnen op plaats 17 in een tijd van 42:11. Jac Beekers kwam uit in een tijd 45:40, Cees van Leest had een tijd van 48:31, Arjaan Jansen in 53:17, Frans Chaulet in 56:36 en Justin Chaulet in 57:59.