Rondje Voorne 2014 een mooi Vaderdag cadeau!

20140615Brielle* Etten-Leur, 22 juni 2014 – Een “laat” verslag om het geweld van de Bavoloop en het NK 5km. te laten zakken!

Op 15 juni was het rondje Voorne, een mooie loop om heel het eiland van iets meer dan 60 km. Na de start komt er een fietser bij me rijden en zegt dat hij nummer 2, ik dus en of nummer 4 in de gaten moest houden want dat waren de snelle lopers volgens de organisatie. Nummer 4 is er niet dus hij blijft bij mij en een Belg, die dus samen met mij op kop loopt. Na ongeveer 10 km. loopt de Belg langzaam weg en bij het opgaan van het strand bij 35 km. loopt hij een minuut of 4 voor mij.  Het strand zelf is goed te lopen, alleen waait het best wel hard en we hebben wind schuin van voor, om na 4 km hem vol op kop te krijgen. Langzaam zie ik mijn Belgische vriend weer dichterbij komen en ja hoor, bij de strand afgang, lekker door het losse zand, ben ik er bij. Als we op de weg zitten is de fietser weer bij mij en loop ik dus eerste! Nog ruim 12 km. Zegt de fietser tegen me, “ben ik blij dat ik mezelf gespaard heb tot het strand.”

Maar aan alles komt een eind, ook aan deze wedstrijd en als ik de baan opdraai van Voorne atletiek ben ik toch wel blij met zo’n mooi Vaderdag cadeau. 4:50 uur en wat seconden dik tevreden. Oké ik heb het zelf moeten doen, maar toch! Wilde deze wedstrijd eigenlijk als een lange duurloop lopen, maar door de wind werd het toch een wedstrijd. O ja nummer 2, de Belg, kwam binnen 17 minuten na mij op 5:07

(verslag: Jan Muller)
Foto’s: Jos Faas