PR voor Tim Ernest en mooie 6e plaats voor Colin Bekers

* Etten-Leur, 16 december 2013 – Colin Bekers liep eenmalig hard op de N201 en Tim Ernest verbeterde zijn 5 km PR met vijftien tellen.

Colin Bekers snel op nieuw asfalt

Op zaterdag 14 december 2013 was er voor hardlopend Nederland de eenmalige gelegenheid om over de N201 tussen Aalsmeer en Schiphol hard te lopen. Ter gelegenheid van de opening van deze nieuwe verkeersweg werden “stratenlopen” van 15, 10 en 5  kilometer gehouden op het nieuwe asfalt. Veel Nederlandse toppers waren daar op afgekomen. Achilles-atleet Colin Bekers uit Teteringen moest nationale toplopers als Patrick Stitzinger en Koen Raymaekers laten lopen, maar behaalde zelf een mooie zesde plaats in 47: 29 minuten.

In Spijkenisse tenslotte kwam 800-meterloper Tim Ernest uit op een onderdeel van de Spark Marathon, de vijf

Tim Ernest 3e in Spijkenisse op 5 km

Tim Ernest 3e in Spijkenisse op 5 km

kilometer.

Hoewel de vijf kilometer het minste aantal lopers kende, had het deelnemersveld wel wat kwaliteit. De winnaar van de marathon deed er 2.42 over, de halve werd gewonnen in 1.18 en de tien in 33:32 min. Dan werd er op de vijf kilometer relatief harder gelopen door de top gezien de winst in 15:50 min. De keuze van Tim Ernest om een snelle 5 km te lopen in Spijkenisse na zijn niet doorgegane deelname aan het NK (korte) cross in november was achteraf de juiste gebleken.

Zijn persoonlijk relaas van zijn snelste 5 km. tot nu toe: “Na de start anderhalve ronde over de baan (wat wel prettig was om het aanvangstempo goed te controleren) draaide ik de weg richting de dijken aan de rand van het water op. Ik liep hier rond de tiende plaats. Na een vlotte eerste kilometer van 3:19 min/km wist ik van mijn verkenningen bij het inlopen dat tussen kilometer 2 en 4 het zwaarste stuk aan zou breken. Kilometer 2 en 3 wegens de bochten over gladde paden (door natte bladeren en modder) en kilometer 4 wegens het lopen over de dijk met wind tegen. Van te voren besloten om op deze 3 kilometers een prettig tempo aan te nemen en dit te consolideren om de laatste kilometer de gaskraan open te gooien met wat er nog in de tank zat.

Dit lukte in kilometers van exact 3:28 per kilometer en een laatste kilometer van 3:14. Tussen kilometer 2 en 4 ben ik een aantal plaatsen naar voren geschoven in het veld waarna ik met het ingaan van de laatste kilometer nog drie mannen voor me had lopen.

Uiteindelijk ben ik op de derde plaats gefinisht. Goed ingedeelde race met een mooi resultaat op dit parcours en met een voldaan gevoel door mijn eerste sub 17:00 terug naar Wouw gereden. Met veel dank aan mijn grootste fan langs de kant.”