Petra de Man wint de 5EM van de Molenloop in Alblasserdam

* Etten-Leur, 9 oktober 2018 – Een nog relatief onbekende loopster van de Lopersgroep van Achilles is Petra de Man. Dit jaar liep deze pupil van Tonio de Jong enkele wedstrijden, waarbij de resultaten van twee wegraces opvielen. Zo presteerde de V35-atlete in het Zuid-Hollandse Ameide op 14 april 2018 op de aldaar gehouden 15 kilometer van de 15e SecureRun. Petra eindigde daar nét naast het podium als vierde in het totaalklassement, maar ook als vierde V35. De derde plaats scheelde minder dan een minuut. In Ameide stond voor haar de klok bij de eindstreep stil op 1.07:17 (netto), wat een gemiddeld aantal minuten per kilometer betekent van 4:29.

4e Molenloop-Alblasserdam
Afgelopen zaterdag liep ze op amper de halve afstand van Ameide een 5 Engelse Mijl (8.045 meter), waarin ze alle andere vrouwen te snel af was. Met een gemiddelde van 4:13 min/km  kwam ze na 33:59 (33:37) over de finish gerend.
Hopelijk smaakt deze overwinning naar meer en heeft Petra de Man de smaak te pakken gekregen en zullen we ze wat vaker aan het wedstrijdfront gaan zien.

De uitslag van de 4e Molenloop zie je hier.