Olympische bobsleeër doet snelheid op bij Achilles

* Etten-Leur, 12 mei 2019 – Begin januari dit jaar heeft bobsleeër Ivo de Bruin heeft met zijn bemanning Dennis Veenker, Janko Franjic en Joost Dumas in Königssee zijn beste resultaat dit seizoen in de viermansbob neergezet. In de wereldbekerwedstrijd die tevens als Europees kampioenschap gold, eindigden de Nederlanders als achtste. In het EK-klassement bezette de Nederlandse formatie de zesde plaats.
Tijdens de Avondwedstrijd van Achilles kwam Janco Franjic op de 100 meter tot 11,22 seconde. Daarmee was de Sprintatleet veruit de snelste honderd meterloper afgelopen vrijdagavond.

Negen jaar geleden werd de oude traditie van de dinsdagavondwedstrijden van Achilles weer opgepakt door het Wedstrijd Organisatie Comité van de Etten-Leurse atletiekvereniging. Door enigszins voorzichtig te starten met een instuifwedstrijd, gericht op de middellange afstand lopers is de Achilles Avondwedstrijd langzamerhand geëvolueerd in een technische atletiekwedstrijd. Want sinds enkele jaren worden de onderdelen verspringen, kogelstoten en discuswerpen het drukst bezet. Zo moest de organisatie al voordat de voor-inschrijving werd afgesloten melden dat het onderdeel discus vol was. Bijna vol was ook het verspringen, waar door het grote aantal deelnemers de tijd tussen de pogingen aan de lange kant was. Met achttien springers, waarbij overigens 14 C junioren, kost elke springbeurt zeker zo’n twintig minuten wachten, dat gaan we bij de tiende editie volgend jaar beter doen!

Opmerkelijk was de verste discusworp van de avond, een poging van 41,73 meter, de afstand die zowel B junior Koen Zandvliet van Scorpio als A junior van Levi Verver van AV Fortuna liet opmeten.

Bij het polsstokhoogspringen viel het aantal deelnemers in vergelijking met 2018 wat tegen en was dit mooie atletiekonderdeel veel eerder afgelopen dan vorig jaar, toen er 13 atleten sprongen tegen nu 6 en er om 21:30 uur nog gesprongen werd. Wel was Achilleslid Alex Heijnemans weer de atleet die de grootste hoogte bedwong. Won hij in 2018 dit onderdeel met 3,60 meter, nu lukte het hem met 3,90 meter zijn PR te evenaren.

Het laatste en met 38 lopers het drukst bezochte onderdeel was de 3.000 meter, dat gewonnen werd door de RREL-atleet Thijs Staps, die met 9:28.97 thuisloper Toon Heeren bijna een kwart minuut voor bleef.
Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde instuifwedstrijd met 119 inschrijvingen, van 24 atletiekverenigingen uit Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en zelfs uit Friesland. Het deelnemersaantal was net iets hoger dan de 113 van 2018. En dat de atleten het naar de zin hebben gehad bleek wel uit de gezellig volle kantine na afloop van deze negende uitvoering van de Achilles Avondwedstrijd.

De uitslagen zijn terug te zien op atletiek.nu en op onze website kan ook doorgeklikt worden naar de foto’s die Paul van Dongen maakte.