Meer dan 40 Achillescrossers bij 50e THOR-cross

20161120rick* Etten-Leur, 20 november 2016 – Onze Roosendaalse collegavereniging organiseerde haar vijftigste THOR-cross. Met ongetwijfeld wat meer wind dan de deelnemers aan de Nijmeegse Zevenheuvelenloop moesten de crossers allemaal een aantal keren de zandheuvel op, de mannen senioren moesten er wel elf keer overheen, werd er vooraf verteld.

Snelste senior was Rick Lambregts op de derde plaats, zeker de eerste honderden meter was de kersverse senioratleet de koploper van het mannenveld. Uiteindelijk werd in de eerste ronde al het podium gevormd, waarop Rick op de derde tree plaatsnam, terwijl zijn achternaamgenoot Mels met 25 tellen voorsprong op nummer twee, Mitchell Franken van Spado, die weer 22 seconden voor de jonge senior over de finish sprintte. Op de vierde plek liep rondenlang Daan Dirks, maar die gaf een ronde voor het einde op met heftige zijsteken. Een positieve opsteker was het optreden van Tim Ernest, die op 18 juni in Rijsbergen voor het laatst zijn wedstrijdhempje had aangetrokken. Nu eindigde de Etten-Leurse hardloper op de zesde positie. Onze club kende naast Rick nog meer podiumklanten. Zo bemanden Peter Gulden en Rien Verhoeven bij de M55 het ereplatform op de plaatsen een en drie. Werd Hans van den Dungen derde bij de M45 en klasseerde pupillentrainster Rosalie Sijben zich als nummer drie bij de V55. Bij de ongeveer tien jaar jongere veteranes was José van de Linden oppermachtig en stond na afloop van haar race bovenop het schavot bij de V45.

Bij de jeugdcrossjes was Daan van Nijnatten goed op dreef met een derde plek bij de jongens d Junioren en was Renske Roks de snelste mini pupil.

De uitslag van de 50e THOR-cross staat hier.

BN de Stem: Jubileumcross op naam THOR-atleet Mels Lambregts