Mannenploeg blijft in tweede divisie

20140629NijmegenHvO02* Etten-Leur, 29 juni 2014 – In Nijmegen behaalde de mannencompetitieploeg van Achilles in de derde wedstrijd in de tweede divisie de voorlopige achtste plaats. Wanneer de wedstrijdsecretaris de 400 meter van Alex Heijnemans (57,96 sec. = 498 0.) i.p.v. die van Johan Hack (61,44 sec. = 388 p.), wordt het eindscore van Achilles met 110 punten opgehoogd tot 8.817, wat 100 hoger is dan Spado met 8.717 p. In ieder geval 2 PR’s voor Ben Vriends, die voor het eerst 400 en 800 liep in wedstrijdvorm: 55.66 en 2.07.68.

Ploegleider en algemeen invaller Johan Hack selecteerde de volgende woorden uit zijn live ervaringen, met name voor deel twee van dit verslag, in Nijmegen afgelopen zondag:

20140629Etten-LeurKS01Op 29 juni vond de derde en laatste ronde van de senioren competitie 2014 bij de baanatletiek plaats. De damesploeg had deze dag een thuiswedstrijd in Etten-Leur in de 3e divisie. De kleine damesploeg werd deze dag vertegenwoordigd door Paddy Herijgers, Christa Roeloffs, Mireille Augustijn en Fabiënne Boekelman. De wedstrijd stond, naast het gaan voor een individuele prestatie, in het teken van het afscheid van Mireille. Aangezien zij al jaren in Gent woont, werd het combineren van sporten en werken op afstand steeds lastiger. Na 8 seizoenen werd dit voor Mireille haar laatste wedstrijd voor Achilles met deelname op haar favoriete onderdelen 100m en verspringen.
Alle onderdelen bezetten was helaas wederom niet mogelijk, wat natuurlijk wel jammer is als organiserende vereniging. Naast Mireille (100m en ver), zorgden Christa (100m horden, hoog en 200m), Fabiënne (kogel en speer) en Paddy (1500m) voor de onderdelenbezetting. Over het gehele competitieseizoen misten de dames uiteindelijk op 7 van de 34 onderdelen de benodigde ploegpunten. Bij een volledig bezette ploeg moet de eindklassering (55e plaats van de totaal 73 ploegen) eigenlijk veel hoger kunnen zijn. Hopelijk is dit met de aanvulling van enkele (nieuwe) atleten in 2015 wel mogelijk.

 

20140629NijmegenHvO01De herenploeg van ARV Achilles reisde deze dag af naar Nijmegen om het behoud in de 2e divisie veilig te stellen. De ploeg bestond voor deze wedstrijd uit: Arjan Dekkers, Maarten Roeloffs, Johan Hack, Michaël Groeneweegen, Ben Vriends, Robin van der Sanden, Carl van Dueren den Hollander, Alex Heijnemans, Joost Ketel en Bart Hondeveld. Het competitieteam miste enkele vaste sterkmakers op de Mila afstanden, maar het zou wel raar moeten lopen als de voorsprong ten opzichte van de onderste plaatsen in gevaar zou komen. Deze derde wedstrijd was pas het eerste optreden van Robin dit seizoen. In zijn eigen studentenstad Nijmegen kon hij uiteraard ook niet ontbreken. Zonder noemenswaardige training in de benen zorgde Robin direct voor een sterke wedstrijdopening door op de 110m horden naar een 4e plaats te lopen. Later zou hij tot ieders verassing ook nog zijn pr op het onderdeel hoogspringen benaderen en hier met een 3e plaats de beste dagklassering neerzetten. Het wedstrijdverloop zat overigens vol met positieve verrichtingen. Zo verbeterden Bart (100m), Carl (200m), Alex (speer) en Ben (800m) hun persoonlijke records. Maarten evenaarde op polsstokhoog zijn beste prestatie ooit, waar Joost (hinkstap) en Carl (verspringen) hier dicht bij in de buurt kwamen. Arjan had bij discus in verband met de regen aan het begin van de dag te maken met moeilijke omstandigheden. Dit weerhield hem er echter niet van om zijn beste discusworp in competitieverband ooit neer te zetten (eerder deze week gooide hij een nieuw pr onder droge omstandigheden). Ook Michaël ging mee in deze positieve tendens, want hij liep een van zijn beste 5.000 meters in jaren. Ploegleider Johan deed dit vervolgens ook op de 200 meter. Op de afsluitende Zweedse estafette zorgden Ben, Maarten, Carl en Bart uiteindelijk voor de snelste Zweedse estafette in de laatste twee jaar. Al met al zorgde dit dus voor een solide wedstrijd, met handhaving als logisch gevolg. Met een 27e plaats van de 36 ploegen is er ten opzichte van 2013 een verbetering van 3 plaatsen. Helaas lukte het voor het tweede jaar op rij niet om elke wedstrijd op volle sterkte aan de start te verschijnen, want dan zou een top 15 notering tot de mogelijkheden behoren. Aangezien er ook dit seizoen weer diverse persoonlijke records sneuvelden is er echter nog voldoende perspectief voor de toekomst.

Foto’s Etten-Leur: Kees Snepvangers en redactie

Foto’s Nijmegen: Hans van Oostveen (de enige foto’s van Nijmegen Atletiek waarop Achilles atleten te zien zijn)

Filmpje: Arjan Dekkers => Ben’s laatste rondje (01:01) met commentaar van onder meer de ploegleider.