Mannenploeg Achilles dapper verder in 2e competitiewedstrijd

20150503AmstelveenDR000* Etten-Leur, 3 mei 2015 – Ondanks een haperende ET (90 minuten vertraging op het tijdschema) en de bijna nooit afwezige regen wist de Achilles mannenploeg in Amstelveen toch een prima resultaat neer te zetten. Met zeker vijf persoonlijke records kwam het team uit Etten-Leur met hun negenen tot 7.175 punten, goed voor een zesde plaats in de poule, na 2 wedstrijden 3e en een 11e positie in de 2e divisie. Voor de uitslagen, klik hier.

Het was nog droog bij het vertrek uit Etten-Leur, en ook in Zundert en Standdaarbuiten viel nog geen neerslag te bespeuren, maar zodra we de grote rivieren waren gepasseerd op weg naar Amstelveen was het mis.

Kogel en hoog
Aangekomen op de atletiekbaan van AV Startbaan was er al nattigheid, ook bij de Achillesploeg. Hoewel Arjan Dekkers een mooie kogelafstand van 11,27 m. overbrugde, werd dit helaas gecompenseerd door Joost Ketel, die met 1,85 op zijn hoogst sprong.

Ver en 100
Ondertussen was duidelijk geworden dat de organisatie problemen had met de Elektronische Tijd, waardoor de gemelde vertraging soms hinderlijke uitwerkingen had op de atleten. Zo moest Bart Hondeveld tussen het verspringen door (volgens tijdschema erna) even een 100 meter sprinten. Dat kon met medewerking van de verspring-jury, die hem van drie naar twaalf zette op de springvolgorde. Maar de jury bij het sprinten gunde Bart geen 30 tellen om zijn startblok af te stellen (..), want waardoor liep het programma ook alweer door elkaar? Gelukkig liep Carl van Dueren den Hollander een PR met 11.84 sec. en sprong Bart tevreden naar 6,28 m., dus die schade viel mee.

Discus en steeple
Vervolgens probeerde teambaas Dekkers discus te werpen, maar met een natgeregende ring was dat een bijna kansloze onderneming, gelukkig produceerde Arjan een geldige 31,15 m., dat scheelde weer 500 punten. Daarna stond de 3.000 steeple op het programma, waarvoor Achilles inmiddels ervaren atleten heeft als Mike Teekens en vooral Alwin Roovers (9:27.52). Helaas viel de programmering van deze competitieronde in de meivakantie, waardoor atleten óf voor schoolvakantie óf trainingsstage afwezig waren. Maar dan hebben we nog Ben Vriends, die als hardloper en ALO-student de 3.000 meter steeple wel een uitdaging vond. Desgevraagd was klokken en rondetijden doorgeven niet nodig, het uitlopen en finishen was belangrijker. Zo gezegd, zo gedaan, zie hiervoor enkele foto’s uit de fotoreportage. En met 11:04.68 sprong Ben toch maar 568 punten bij elkaar. Ook de 400 meter kende een debutant.

400 en 400 horden
A junior Ruud Mertens maakte zijn opwachting voor een snelle baanronde. De jongste deelnemer van de Achillesploeg deelde zijn race goed in, ondanks een opvallend gebrek aan wedstrijdervaring, en zette zijn PR voorlopig op 54.49, goed voor 621 punten. Als backup liep Alex Heijnemans een keurige 55,96, ook goed voor een PB.  De 400 meter met horden was het onderdeel waar Maarten Roeloffs voor Achilles de meeste punten zou kunnen halen, en dat maakte Maarten ook waar.Met 57.47 voegde hij de meeste punten aan het ploegtotaal toe (776), die tijd betekende ook een PR!

200 en 1.500
Joost Ketel en weer Alex moesten daarna voor de 200 meter aan de bak, wat Joost prima deed, getuige zijn 23.74 (669 p.). Inmiddels was de achterstand op het schema met een half uur ingelopen, zodat Wouter Warndorff zijn 1.500 meter kon gaan afleggen. Dat de atleet uit Standdaarbuiten zijn snelste tijd (3:51.99 uit 2010) niet zou lopen wisten wij van tevoren al. Maar de uiteindelijke vijftien tellen langzamere 4:06.99 verraste ons toch. Wouter liep een strakke en tactisch goede race. Meteen na de start tegen de goot aan lopen, en hij is niet betrapt op het verlaten van baan 1!. Na een openingsrondje van 68 volgde er nog zo een. De derde 400 ging in zelfs in 65 seconden, met nog een laatste 300 meter in 46 tellen . Net op de finish werd hij door een atleet van Phoenix ingehaald, die 0.41 voor hem eindigde en zo 3 puntjes meer scoorde. Goed gedaan Wouter! Want dat leverde na Maarten’s topscore weer 759 punten op.

4 x 100
Nu nog goed wisselen op de afsluitende 4 x 100 meter en de punten en redelijke klassering waren binnen. En die klus klaarden Maarten, Carl, Joost en Bart uitstekend. Ze produceerden allemaal veilige wissels en kwamen in een prima 45.26 (730 p.) met stokje en al over de eindstreep. En dat zonder sprinters! En natuurlijk wel met Ine Hondeveld, onze JuCo die een helemaal volgedrukt A4-tje moest afwerken als jurylid.

De derde ronde …
De volgende, en misschien laatste competitiewedstrijd is op zondag 7 juni in Haarlem, met voor Achilles gunstige onderdelen, zoals speer (Arjan Dekkers), en ook Melvin Franken (5.000) en Tim Ernest (800) hebben toegezegd in het geel en blauw te strijden.

Voor de foto’s, klik hier.

En kijk natuurlijk naar het filmpje (03:22) waar iedereen zijn bijdrage aan leverde, met dank aan editer Joost.