Lotto Crosscircuit van start in Beekse Bergen

20171126BeekseBergen-Rick* Etten-Leur, 26 november 2017 – De Warandeloop 2017 ging op safari in de Beekse Bergen. Daar hadden de organisatoren van deze eerste wedstrijd van het Lotto Crosscircuit een uitdagend parcours afgezet, ook met het oog op het EK cross van 9 december 2018 op deze locatie. Minimaal een vijftal Achillesleden deed mee aan deze wedstrijd, die zich maar liefst over 3 dagen uitstrekte. Op vrijdagnacht de Warande by Night, op zaterdag Nordic Walken & Wandelen, G-lopen, jeugd, masters en de B-loop. Tenslotte op zondag de Safari run, scholieren cross, recreantencrossen, businessruns en uiteindelijk het crossgala.

Van dat laatste onderdeel maakte de korte cross mannen deel uit. Op de 2.300 meter lange korte cross kwam Achillessenior Rick Lambregts goed voor de dag. Hij wist zich prima te handhaven tussen de snelle mannen en hoefde slechts 49 tellen toegeven op de winnaar, die beide rondjes in totaal 07:00 aflegde. Rick eindigde in de eerste helft van het klassement, op de 43e positie van totaal 89 deelnemers.

Bij de businessruns werden Yvonne Brabander en Dick de Kort gesignaleerd, die respectievelijk voor Thebe en de Amarant Group hun crosskilometers liepen.

Op zaterdag waren er twee Prinsen van Achilles actief bij de jeugdlopen. D junior Mila (zie foto) eindigde als 76e in een groot meisjes D-juniorenveld, terwijl haar zusje Yara 52e werd bij de A pupillen.

Klik hier voor de uitslagen

En klik hier voor het artikel in BN de Stem “Rennen tussen de wilde dieren in de Beekse Bergen tijdens de Safarirun”

Mila Prinsen