Kees Lazeroms snel in Schijf

Turfloop2017-089* Etten-Leur, 10 juli 2017 – Na enkele jaren afwezigheid als warme zomerwedstrijd is de Turfloop weer terug. Mede dankzij Achilleshardloper en inwoner van Schijf Jeffrey Faes is deze regionale wedstrijd weer op de hardloopkalender beland. Vierenvijftigplusser Kees Lazeroms maakt zich langzamerhand weer op om mee te doen aan het front.

De afgelopen vier jaar domineerde de Achilles Master 50 in zijn leeftijdscategorie regionale en zelfs nationale wedstrijden. Na een relatief rustig tussenjaar schijnt de Etten-Leurse loopliefhebber de draad weer te hebben opgepakt om met name vanaf 9 maart 2018 op nationaal niveau weer toe te slaan. Als eerste ijkpunt staat de overwinning in de Turfloop. Kees wist op de 5 kilometer menige jongere hardloper achter zich te laten en sprintte als eerste na 17:56 in Schijf over de eindstreep.

Bij de dubbele afstand onderscheidden zich Toon Heeren en José van der Linden zich. De eerste door als M50 in 35:04 als vierde overall te eindigen op de 10 kilometer, die voor slechts 40% bestond uit asfalt en klinkers. De zus van Kees finishte als tweede dame in 44:46.

De uitslag van de Turfloop staat hier, Paul van Dongen was weer actief om de meeste deelnemers op de foto (240) vast te leggen, klik hier.