Kees Lazeroms brons NK halve marathon

20160306DenHaagEH01* Etten-Leur, 6 maart 2016 – Drie dagen voor zijn 53e verjaardag moest Kees Lazeroms zijn meerdere erkennen in twee van zijn categoriegenoten. In Den Haag was de CPCloop tevens het NK halve marathon, en in de leeftijdsklasse M50 was de Etten-Leurse sportman van 2013 de titelverdediger. Hij won immers op 17 mei 2015 in Leiden met 1.15:57 de gouden plak bij de M50. In Den Haag was Kees  meer dan een minuut sneller dan in Leiden (1.14:54), maar dat was niet voldoende voor de hoogste trede op het podium. Ruim veertig seconden moest hij toegeven op de nieuwe nummer 1 en ook voor de tweede plek kwam hij 18 tellen tekort.

Over zijn medaillerace meldde Kees: “Toen ik aankwam (bij de startvakken) vertelde (latere winnaar) Egbert Hooijkaas dat we een verkeerde sticker op ons nummer hadden, en dat we in vak B zouden moeten starten. Dus ben ik net als hij naar de organisatie gegaan en een B over de A laten plakken. In het B vak stonden nauwelijks 50-plussers, twee minuten voor de start ging iedereen van B naar A, dus wij ook. Egbert en ik stonden dus uiteindelijk gewoon voorin A. Maar onze directe concurrenten die 2e en 4e zouden worden hadden wel een A op hun startnummer! Dat over de verwarring en het gedoe met de startvakken.” *)

Dan over de wedstrijd zelf: “Egbert was gedurende de wedstrijd drie keer bij me weggelopen en telkens kom ik hem weer terug halen. De vierde keer was net voor het stuk langs het water. Hij kon met zijn haas wel mee, dat lukte mij net niet. Twee kilometer met wind tegen en ook nog een hagelbui, dat kostte me zo’n twintig seconden omdat ik daar een kilometer liep van 4:05 min. Daarna kom ik me goed herpakken, getuige km 18 in 3:22. Toen kwam Bert (van Wersch, dat latere nummer twee) naast me lopen, met hem kon ik nog 2 km mee, maar ook hem moest ik laten gaan. Daarna heb ik me gericht op een tijd van 1.15 en dat is gelukt. Ik ben erg tevreden!”

Foto: Paul van Dongen

*) dat er organisatorisch e.e.a. misging lees je hier.