Karsten Nefs debuteert op halve marathon

20140830BernhezeloopKarsten* Etten-Leur, 31 augustus 2014 – Achillesjunior Karsten Nefs debuteerde gisteren in Heeswijk-Dinther op de halve marathon. De Etten-Leurse hardloper liep de Bernhezeloop over 21.097 meter in 1.28.26 en eindigde daarmee zelfs als tweede senioratleet op het podium. Evenals zijn moeder, die derde werd bij de Masters V35 in 1.36:31.  Lees meer in het raceverslag.

 Silvia Verhoeven: “Ik had vooraf totaal geen verwachtingen, en onderweg niet een keer op mijn horloge gekeken en puur op gevoel gelopen. Ik dacht dat ik het tempo wel constant had kunnen houden maar zag achteraf op mijn Garmin dus toch wel het nodige verval gehad te hebben gehad op het einde.  Nu zat de wind de laatste 5 km ook wel echt pal tegen. De eerste 15 km hadden we hem hoofdzakelijk opzij/schuin van voren.  Voor nu met deze tijd ook wel tevreden. Baal alleen dat ik toch verval heb gehad in de laatste kilometers.

Mooi parcours, goed georganiseerd, prima ondergrond dat door combinatie de groene aanslag en regen hier en daar wel wat glad was. Het parcours ging van Heesch via Nistelrode, Vorstenbosch en Loosbroek naar Dinther. Dat maakte het wel afwisselend dat steeds een 5 km buitengebied/bos werd afgewisseld met wat levendigheid, waaronder hier en daar wat dweilorkestjes in de betreffende dorpjes.
20140830BernhezeloopSilviaVoor Karsten Nefs was het zijn eerste halve marathon. Hij had geen idee op welke tijd hij weg moest gaan en is net zoals ik puur op gevoel gaan lopen. Hij kwam al snel in een groepje terecht die 4:10-4:15 min/km liepen. Maar na 13 km was het groepje al helemaal uiteen gevallen. Twee lopers waren er al eerder gaan versnellen en de rest was er langzaam aan de achterkant afgebrokkeld. Vanaf dat moment is hij alleen verder gegaan en heeft het tempo vast kunnen houden.En tot aan de finishstreep ging dat goed. “