Junioren en pupillen doen mee aan de Scorpiocross in Oosterhout

* Etten-Leur, 18 november 2013. Op 17 november 2013 zijn we vanuit Etten-Leur met een twaalftal atleten naar Oosterhout vertrokken voor de Scorpiocross.

Start Scorpiocross in Oosterhout

Start Scorpiocross in Oosterhout

Bij aankomst bleek al dat ATV Scorpio een parcourswijziging heeft moeten doorvoeren. De lokale boogschietclub had deze dag ook een wedstrijd en wel op het  parcours van de boscross.

De organisatie had toch een leuk parcours uitgezet, waar al onze atleten naar tevredenheid over heen zijn gedenderd. Wat liepen onze atleten hard en goed.

De wedstrijd begon voor Achilles bij de meisjes b pupillen met Ylke Damen, zij zette een mooie tijd van 5:40 min op de 1.050 meter. Tien minuten later was het voor Joyce Foesenek, Kaylee Damen, Ynthe Hoogzaadt en Fleur Verwijmeren tijd om bij de meisjes pupillen A deel te nemen aan hun ronde van 1.050 meter. De dames liepen mooie tijden in hun eerste cross. Joyce 4:39 min, Kaylee  5:20 min, Ynthe 5:02 min en Fleur 5:56 min.

Bij de A pupillen jongens moesten we het helaas doen zonder Daan Moelands, hij liep een enkelblessure op en bleef daarom thuis, om zo voor komende zondag 24 november voor de eerste ARWB cross mee te kunnen doen voor de prijzen! Sem Broeksteeg en Bart Dirne hebben ervoor gezorgd dat er toch goede prestaties bij de A pupillen vanuit Achilles gemaakt zijn. Sem liep 4:20 min en Bart 4:54 min. op hun 1.050 meter.

Ook bij de junioren zijn er atleten van Achilles aanwezig. De meiden beten het spits af, Floor Dirne en Esmee Foesenek waren voor de D junioren meisjes aanwezig. Ze hadden op het parcours een klein beetje last van andere atleten, maar de dames hebben toch een paar mooie tijden op klok weten te zetten. De dames liepen 1.400 meter, Esmee liep 5:39 min en Floor 6:33 min. Tim Dirne heeft als enige C junior de eer gehad om Achilles te vertegenwoordigen. Tim heeft maar liefst een afstand van 2.750 meter afgelegd in 12:23 min. Voor Tim is het te hopen dat zijn mede C junioren er bij de volgende wedstrijden ook aanwezig zullen zijn.