Hoe verging het Anne en Sophie op het NK Indoor U18U20?

* Roosendaal, 11 februari 2024 – Afgelopen weekend was het NK indoor U18U20 in Apeldoorn. Twee U20 dames kwamen namens Achilles op zaterdag 10 februari in actie.

Anne Kieneker liep in het einde van de ochtend de series op de 400 meter. Ze ging in de 3e serie van start en werkte de twee indoor rondjes af in een tijd van 1:00,80 min. In een goed ingedeelde race eindigde ze op een tweede plek in haar serie en 9e plaats totaal. Helaas niet genoeg voor de finale (alleen beste 6), maar wel een race waar ze achteraf tevreden mee was.
Eerder liep Anne op 16 december 2023 een tijd van 1:02,13 min tijdens een indoorwedstrijd in Gent. Dus de race tijdens dit NK was een duidelijke verbetering.

Sophie van Gurp kwam later op de zaterdag in actie op de finale van de 3.000m. Indoor betekent dit 15 rondjes van 200m. Na een stroeve start, nam Sophie vrij snel de kop in de race en zette zij het veld in gang. Vrij snel werd het hierdoor een stevige race waarin hard werd gelopen. Drie atletes (allen met een duidelijk beter pr) gingen er daarna vandoor en streden in het vervolg van de race om de medailles. Daarachter wist Sophie zich keurig staande te houden waardoor ze eindigde op een 5e plaats in een tijd van 11:01,39 min. Ze was achteraf erg tevreden met het verloop van de wedstrijd. De gelopen tijd van Sophie is tevens een indoor clubrecord voor Achilles.
Klik hier om de uitslagen na te zien.
tekst: Johan Hack