Henk Buesink viert terugkomst als wedstrijdloper met een eerste plaats in Dordrecht

* Etten-Leur, 13 maart 2023 – Het weer van de afgelopen dagen deed het ergste vrezen, maar niets bleek minder waar. De 45ste editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon werd afgewerkt onder een heerlijk zonnetje. In combinatie met weinig wind en een niet al te hoge temperatuur bleken dit ideale loopomstandigheden te zijn. Ruim 600 lopers hebben op zaterdag 11 maart 2023 genoten van het prachtige parcours over de dijken langs het Wantij en door de natuur van de Dordtse Biesbosch. Waaronder Achillesatleet Henk Buesink, die na een niet ernstige maar wel hardnekkige blessure eindelijk weer wedstrijdfit is. Na een serieuze voorbereiding startte Henk in Dordrecht om 21.097 meter af te leggen. En dat ging hem uitstekend af, hij werd zelfs eerste in zijn leeftijdscategorie M55 met een tijd van 1.24:03.

Drunense Duinenloop en CPC-loop
Een dag later waren een drietal lopers van trimgroep 1 naar Drunen vertrokken om daar aan de Drunense Duinenloop mee te doen. Samen met trainer Cees van Leest (hij liep in Drunen zijn zestigste halve marathon!), die 11e werd bij de M65 in 1.58:0&, liepen daar zijn pupillen Leen Gelijns (10e M65 in 1.57:41. Zo’n tien minuten eerder was Cees’ andere pupil Angelo Verheijen over de eindstreep gerend, hij werd 56e  M45 in 1.47:59.
Op diezelfde zondag was in Den Haag de CPCloop, ook een halve marathon. Daar had Peter Sanders voor getraind. Het langst hardlopende lid van Achilles rekte zijn deelnametijd op tot 2.14:43, waarmee hij zich als 161e zestigplusser kwalificeerde.

Zevenbergse Veldloop
En ondertussen organiseerde Groene Ster haar Zevenbergse veldloop, de zesde en laatste cross in het kader van de ARWB-crosscompetitie 2022-2023. Van de 215 crossers die in de uitslag staan vermeld, staat bij 50 Achilles als vereniging, een mooie opkomst. Met zoveel leden als deelnemer is het niet vreemd dat er een aantal op het podium komt. Zo stonden er maar liefst 20 Achillesatleten op het ereschavot bij Groene Ster, waarbij er tien keer een tweede plaats werd gescoord. Geel-blauwe winnaars in Zevenbergen waren: Sophie van Gurp (V U18), Linda van der Sanden V35, Karin de Wild V45 en Toon Heeren M55. Een mooi podium was dat bij de V35, waarop Linda samen met Melina Sumpena Adinata en Yvonne Boot stond. En opvallend was de eerste nederlaag van C Pupil Senne Scholts, die in haar categorie als tweede eindigde, na de vier crossen waaraan zij meedeed allemaal te hebben gewonnen. Klik hier voor de uitslag van de Zevenbergse Veldloop.