Henk Buesink 3e in Dordtse Biesbosch Halve Marathon

DSC_5304* Etten-Leur, 12 maart 2017 – Op zaterdag 11 maart was Achilles master Henk Buesink (bijna 54) afgereisd naar Dordrecht, waar de kersverse atletiekvereniging Fortius, sinds 1 januari de voortzetting van de twee Dordtse atletiekverenigingen Hercules en Parthenon de 41e uitvoering van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon. Zijn raceverslag lees je hieronder.

“Op de kortere afstanden moet ik steeds meer moeite doen om de tempo’s te halen. De jaren gaan tellen. Daarom probeer ik met het trainen mij wat meer te richten op wat langere afstanden, waarbij het tempo wat lager ligt. Dit weekend in Dordrecht de 41e Dordtse Biesbosch halve marathon gelopen. De omstandigheden waren perfect. Nauwelijks wind, weinig zon. Rustige start en proberen het tempo gelijk te houden. Ik zag diverse lopers mij voorbij lopen. Nu zie ik natuurlijk niet mijn eigen stijl, maar ik dacht: het kan toch niet waar zijn dat jij mij voorbij loopt.
Halve marathon rustig starten, hou je in. Prachtige omgeving, langs het bezoekerscentrum Biesbosch. Mooi asfalt in the middle of nowhere. Geen auto’s perfect parkoers. Na 12 kilometer liep een loper mij voorbij en de  twee lopers waar ik al kilometers bij zat lieten het tempo wat zakken. Ik ging de loper op afstand achterna en probeerde iets te versnellen. Ik voelde me op dat moment erg goed en een voor een kon ik zo de concurrenten die ik in het begin zag gaan opvegen. Te snel gestart zei er nog een tegen me onderweg, en ik liet hem achter.
Het gevoel om anderen in te halen blijft op zo’n afstand toch wel erg lekker, ook al ga je het zelf na 16-17 kilometer de afstand wel voelen. Dit houd je goed op de been.
Terug richting de baan had ik nog drie concurrenten in zicht. Met nog de laatste 300 meter op de baan had ik de kracht en kon ik het niet laten het te proberen. Op de laatste 200 m pakte ik ze alle drie. Eindtijd 1.23:36 3e M45en 10e in het totale veld. Op naar het NK veldlopen voor gemeente ambtenaren op 5 april in Harderwijk.”
foto: Kees Snepvangers