Haydar Kara loopt PR op 10 km in Chaam

20140705ChaamUITSLAG* Etten-Leur, 6 juli 2014 – Afgelopen zaterdagavond stond voor de 27e keer de Chaamloop op het programma. Er kon op twee afstanden worden ingeschreven en wel op de 5 als op de 10 km. De inschrijving was in de Locobar en die was helemaal omgebouwd in een voetbaltempel met tribunes en grote voetbalschermen en alle toeschouwers in het oranje. De wedstrijd werd gehouden in de gezellige dorpskern van Chaam en de start en finish is in de Dorpsstraat. Prima omstandigheden voor de Chaamloop, met een graad of 22, beetje wind en een lekker stratenparkoers. 

Voor Achilles kwamen er 7 lopers aan de start waarvan er 2 voor de 5 km kozen en 5 voor de 10 km. Henk Buesink startte op de 5 km en werd 4e 20140705ChaamKS01overall in een mooie tijd van 17.15, waarover Henk zelf het volgende te melden had: “Stevige concurrentie. Omdat ik sneller dan 17:22 wilde lopen (mijn tussentijd in Stampersgat op de 10 km) hield ik Jeffrey Faes en Jeroen Nijland goed in de gaten. Deze mannen zijn mij altijd te snel af, ook dit keer waren ze weer hard vertrokken. Na twee kleine rondjes dorp volgt de langere ronde door het buitengebied. Het tempo zat er goed in en op 3.5 km zag ik dat Jeffrey en Jeroen het moeilijk kregen. Ik volgde op afstand en besloot te versnellen. Ik had even later deze mannen te pakken, er was toen nog 1 km te gaan. Achter mij zat al een hele tijd John van der Wansem. Ik bereidde mij voor om als hij voorbij kwam met al mijn krachten met hem mee te gaan, maar hij kwam niet voorbij. De laatste km ging in 3:25 en de eindtijd werd 17:14 min zelf geklokt, (de wedstrijdklok gaf 17:01 aan, maar dat was onjuist. 5e stek totaal, 4e man een snelle vrouw ertussen. Prima week!”

De winnaar van de 5 km in 2013, Jeffrey Faes, liet de klok nu stilstaan op 17:43 en werd daarmee 7e overall. Jan Arnouts startte op de 10 km en liep net als vorig jaar naar een podiumplaats. Was het in 2013 nog een 2e plaats, nu moest hij genoegen nemen met een 3e plaats in een toch wel tegenvallende tijd van 39:26. Naar eigen zeggen lukte het hem niet om in zijn ritme komen en kon hij ook niet bij een groepje aansluiten om het goede gevoel te krijgen. Jammer. Haydar Kara liep een prachtige wedstrijd en zijn mooie tijd van 39:56 betekende een PR waar hij terecht erg blij mee was. Peter Gulden was ook in goede doen en liet de klok stilstaan op 40:15 en was ook erg tevreden met deze tijd. Willem Dekkers loopt ook altijd graag in Chaam en liet met zijn tijd van 41:38 zien dat het met de vorm wel goed zit. Met deze tijd benaderde hij zijn PR van 41:21 gelopen in Halsteren 2014. Voor Bertus van Eekelen is Chaam zijn jaarlijkse thuiswedstrijd waarin hij flink wordt aangemoedigd. Bertus kwam binnen in een tijd van 53:59 en werd hiermee 39e bij de M55.

Na de wedstrijd was het voor iedereen gauw omkleden en snel naar huis. Om 22.00 uur begon immers de naar later bleek legendarische WK wedstrijd Nederland- Costa Rica met in de hoofdrol keeper Tim Krul. Wat kan sport toch mooi zijn!

De komende weken zullen in het teken staan van de vakantieperiode en volgens onze trainer Tonio de Jong het moment om de wedstrijden even aan de kant te schuiven en de trainingen wat rustiger aan te pakken. De eerstvolgende wedstrijd voor velen van ons zal de altijd gezellige Hoevensepolderloop zijn op dinsdag 19 augustus a.s.

(verslag: Jan Arnouts)

Foto’s: Kees Snelvangers