Grote Achillesdeelname aan Turfloop in Schijf

*Etten-Leur, 14 juli 2019 – Bijna 180 deelnemers telde de 3e Turfloop (met oude versies de 7e) die op zaterdag 13 juli 2019 op 19:00 uur in Schijf van start ging. Eigenlijk kwam het aantal hardlopers over de tweehonderd, want aan de voorafgaande jeugdloop deden zeker wel twintig kinderen mee. Eénachtste deel van de lopers, oftewel 22, is lid van Achilles. En één van de organisatoren is Jeffrey Faes, ook Achilleslid. En deze Turfloop is het zevende onderdeel van de loperscompetitie van Achilles. Dat verklaart mede het aanzienlijke aantal Achillesdeelnemers.

Over de Turfloop
Een goed geregelde Turfloop, alle kilometerpunten waren netjes aangegeven, alle zijwegen had de organisatie afgezet (soms nog met vrijwilligers!), per ronde van vijf kilometer waren er twee water- en sponsposten, bij de start- en finishlocatie was een ruime omkleedgelegenheid, 49% onverhard (maar wel lekker in de luwte in het bos. En natuurlijk een geweldig deelnemersveld. Na afloop werd iedere loper getracteerd op een flesje water, een bakje gevuld met lekker fruit en een bon voor een ijsbolletje naar keuze! Bovendien kreeg de top drie mannen en vrouwen van beide afstanden een tweetal tassen met goederen in natura en bij de 10 km doorbovenop nog een balkonBBQset.

Over de Achilleslopers
Een uitstekende opkomst, met een herintredende Jac Beekers. Deze 70-plusser kampte met een laste blessure, maar door een geleidelijke trainingsopbouw durfde de Etten-Leurse master weer te herbeginnen met een vlotte 5 km. Ook Toon Heeren deed het relatief rustig aan na wat pijnklachtjes. De enige Achillesdeelnemer die met de volle buit terug naar Etten-Leur ging was José van der Linden, die bij de vrouwen naar een mooie tweede plaats liep.

Loperscompetitie 2019
De eerstvolgende wedstrijd in het kader van dit regelmatigheidscriterium van de Lopersgroep is de 6 km van de Hoevensepolderloop op dinsdag 20 augustus 2019.

Foto’s en video
662 foto’s staan op de Flickr-pagina van Jos van der Reep. De organisatie heeft een leuke video met een drome laten maken, klik hier voor deze 02:52 min. lange reportage.