Geslaagde B-junioren competitie in Terneuzen

20150510TerneuzenJK01* Etten-Leur, 10 mei 2015 – Op zondag 10 mei hadden de B-junioren de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Aan de start stond een complete meidenploeg, hierbij moet gezegd worden dat deze grotendeels uit C-junioren bestaat en dus tegen oudere atleten moesten sporten. Daarnaast was er bij de jongens een combi-ploeg met ARSV Thor uit Roosendaal.

Meidenploeg
De dag begon om 11:00 uur met het discuswerpen waar Kelsey de Jong onder begeleiding van de discuswerpster van ARSV Thor tot 11,37 m. Een zeer nette afstand voor een eerste keer discuswerpen.
Na het discuswerpen was het de beurt aan Esmee Foesenek voor de 100 meter horden, een afstand die twintig meter langer is dan de voor haar normale 80 meter horden. Bij het lopen merkte ze al dat ze niet uitkwam met haar passen tussen de horden, desondanks kwam ze over de finish in een tijd van 0:18.87. Een korte pauze van één uur en Esmee mocht zich melden voor de 800 meter waar ze in haar serie als derde over de finish kwam net onder de drie minuten in 2:56.27.
Voor Anne Lambregts was het iets voor enen even stressen door tegelijkertijd het speerwerpen en verspringen te moeten afwerken. Een geldige poging van 12,78 m was voor Anne genoeg om daarna vol op het verspringen te focussen waar ze uiteindelijk tot 4,09 m kwam.
Om iets na half drieën was het tijd voor Renate Konings en Kelsey de Jong om de 100 meter sprint af te werken. Kelsey kwam in serie 2 als derde over de finish in 0:14.82. In serie 3 kwam Renate als tweede over de finish in 0:13.75.
Ook voor Maud Boeren was het even stressen toen ze tegelijkertijd moest hoogspringen en een 400 meter lopen. Na eerst uitgezet en ingesprongen te hebben ging ze eerst de 400 meter lopen. Door een slim ingedeelde race kwam ze in haar serie als derde over de finish door vlak voor het einde nog een concurrente voorbij te gaan, met een mooie eindtijd van 1:12.04. Net klaar met de 400 meter kon ze verder met het hoogspringen. Met de 400 meter nog in de benen ging het hoogspringen wat minder, maar kwam ze tot een nette 1,30 m.
Net nadat het hoogspringen was afgelopen begon het kogelstoten waar Renate Konings tot 7,01 m kwam.
Als laatste onderdeel stond de 4×100 m op het programma. In de opstelling Kelsey, Maud, Anne en Renate begon het viertal de race. Na 4 safe wissels bracht Renate het estafettestokje over de finish na 0:57.02.

Jongensploeg
Bij het verspringen kwam de eerste en enige jongen van ARV Achilles in actie. Pascal Reichert kwam tot afstand van 4,57 m in zijn eerste poging, met nog ruimte voor verbetering hoopt Pascal richting de 5 meter te gaan dit jaar.
Na een pauze van 3 uur mocht Pascal zich weer gaan inspannen met eerst de 100m waar hij na 0:13.70 seconden over de finish kwam om meteen door te gaan om uit te zetten voor hinkstapsprong. De eerste poging bij het hinkstapspringen was meteen de beste met een afstand van 9,29 m.
Al met al een gezellige dag, waar op 14 juni een vervolg komt wanneer de tweede B-junioren competitie is in Delft.

Voor de uitslag, klik hier.

Tekst en foto’s: Joost Ketel