Geringe deelname Achilles aan de Vlietloop in Oud Gastel

Henk Buesink

Henk Buesink

* Etten-Leur, 29 april 2014 –  Op zaterdag 26 april was er weer de Vlietloop in Oud Gastel. Deze wedstrijd telt mee voor het RunningCenter Loopcircuit West Brabant. Slechts 2 deelnemers waren bij de (hoofd-)wedstrijd aanwezig en beiden hadden lange tijd geen lange wedstrijd gelopen van 10 EM. Deels werd deze geringe deelname veroorzaakt doordat op dezelfde dag door Achilles de Uurloop (Koningsdagloop) in het Liesbos was georganiseerd.

Henk Buesink wilde behoudend starten vanwege het gebrek aan wedstrijdkilometers. Desondanks kwam hij binnen in 1.00:57 en werd hiermee 6e bij de Masters 45, zie ook zijn persoonlijk verslag hieronder: “Tien mijl was al 19 jaar geleden, dus er heerste wel wat spanning hoe dit zou gaan. Doel voor mij was om in ieder geval tussen de 60 en 64 minuten uit te komen. Prima weer, zo’n 20 graden met wat zon en wind. De wind stond goed daar hadden we niet al te veel last van. Rustig gestart en in de tweede groep terecht gekomen. Ik moest me erg inhouden om er niet vandoor te gaan, maar met de lange afstand in gedachten leek het me wijzer dat niet te doen. De kilometer punten waren wat wazig aangegeven, maar ik denk dat de 5 km in exact 19 minuten gingen. De tweede ronde ging ik toch los van de anderen, alleen de eerste vrouw kon me volgen. Zo hebben we de hele ronde afgelegd. In Oud Gastel zelf kon ik me weer heerlijk uitleven op de stoepen en hoeken om de ideale lijn te vinden. Daar raakte ik de dame ook kwijt en zo liep ik de laatste ronde alleen. Ik kon dat prima volhouden, één man kwam me hier voorbij en met hem heb ik nog een paar kilometer opgelopen. Aan het einde zat hij een paar seconden voor me.`Eindtijd 1.00:57. Dus precies binnen de marge die ik wilde. Prima gevoel eigenlijk erg makkelijk gelopen. 15e totaal, zesde bij de  Masters 45. Tevreden man.”

Jac Beekers

Jac Beekers

Jac Beekers vertrok op een tempo van 4:30 min./km. Hij kon dit mooi volhouden, mede door veel kopwerk van Adri Baremans van AVO. Jac finishte in een tijd van 1.12:09 en was hiermee wel de snelste loper in de Masters 65.

Op de trimloop over 5EM was Corné van Dorst de snelste deelnemer van Achilles, hij kwam binnen in een tijd van 35:36, Rien Mathijssen kwam op deze afstand binnen in 39:01 en Anita van Dorst volgde hem op 24 sec en haar eindtijd was 39:25. Peter Sanders sloot de rij met Achillianen en finishte in 43:32.

(verslag Jac Beekers)

Foto’s: Paul van Dongen en hier nog meer foto’s van Paul van Dongen