Eindelijk, de veertigste NN Rotterdam Marathon

* Etten-Leur, 24 oktober 2021 – Het duurde exact 930 dagen eer er weer een NN Rotterdam Marathon kon worden gehouden. Voor de veertigste editie waren de weersomstandigheden op deze 24ste oktober zoals de meeste lopers en ook de toeschouwers dat willen: een graad of tien bij de start, en dan verder op de dag een beetje zon, bijna geen wind en vooral niet te warm. Zes Achilleslopers hadden er dit voorjaar al een degelijk marathontraining opzitten, maar vanwege de pandemie moesten ze het programma nog een keer herhalen om op 24 oktober eindelijk op de Coolsingel van start te kunnen gaan.

Helaas moest Ancella Knoop zich wegens ziekte terug trekken, zij zal moeten wachten tot zondag 10 april 2022. Net zoals Robert Dirven, die wel startte, maar na 25 km stopte omdat hij toch weer teveel last van zijn hiel(blessure) kreeg.

Snelste Achillesloper was debutant Michiel Koeijvoets (3.37:04) die samen met Corné van Dorst (3.45:44) en Angelo Verheijen (4.12:57) door trainer Cees van Leest op deze marathon waren voorbereid. Ook Anita van Dorst (4.17:36) deed net zoals haar echtgenoot, voor het laatst mee aan dit hardloopfeest, en liepen dus meteen ook hun laatste marathon. Voor Anita zeker een prestatie, omdat vanaf kilometer 16 één van haar bovenbenen ‘op ging spelen’ en ze dus op karakter de laatste 26 km heeft afgelegd.
NB: alle tijden zijn netto-tijden.

Er startte op 24 oktober nog een Achillesloper op de 42.195 meter. Dat was Corné van Beek, die van de Marathon Brabant een echte thuiseditie maakte. De pupil van Tonio de Jong realiseerde in zijn solo gelopen marathon in 3.42.