Eerste Pereboomse Krekentrail voor Silvia Verhoeven

20161002moerbekejr2* Etten-Leur, 3 oktober 2016 -Na een korte herstelperiode van de 100 km in Winschoten was Silvia Verhoeven weer toe aan een langere duurloop. Ze koos daarvoor de Eerste Pereboomse Krekentrail in het Belgische Moerbeke. En won meteen ook deze trail (32,5 km in 2.49:46).

Hieronder haar relaas.

“Ik had nog even getwijfeld of ik de trail wel zou gaan lopen. Maar dinsdag leek de verkoudheid al ver over en ging de training weer redelijk. Donderdag ging het zelfs wel goed. Dus toch gegaan. Geen spijt van, want het was echt een schitterend en heel afwisselend parcours. Zodanig goed met pijlen en linten aangegeven dat het zelfs mij niet gelukt is verkeerd te lopen.
Ondanks dat het zo goed als vlak was wel redelijk pittig, grotendeels door de graspollen en hier en daar een omgeploegde akker over. Ook heel veel greppeltjes door, bruggetjes over, over hekjes klimmen; allemaal dingen die je steeds weer uit het ritme brachten (en mij met mijn korte benen niet echt gemakkelijk afgaan). Zelfs nog met een trekpontje het water over. Waar ik dan het geluk had dat twee mannen het pontje al aan het binnenhalen waren toen ik aan kwam en ik nog net met hen naar de overkant kon.  De laatste km’s nog over een omgeploegde akker, dus daar was ik wel erg blij dat ik de voorgaande 30km op reserve had gelopen.
Kortom een leuk uitdagende duurloop training waarbij ik ook nog eens als eerste bij de vrouwen wist te finishen. ”

De organisatie meldde op haar site: “Voor de eerste keer organiseerde vzw Joggingclub Moerbeke in samenwerking met het feestcomité van Pereboom een trail. En we waren tevreden over de opkomst, het verloop, de samenwerking met Pereboom Sportief, we waren zelfs content met het weer. Onze club had een handvol routes uitgestippeld die garant stonden voor een rijke loopervaring!
De trajecten slingerden zich op het grensgebied België-Nederland en dit ten noorden van de E34. Het werd een intense ervaring.”

Klik hier voor de uitslagen en de foto’s. 

20161002moerbekejr3