Crossseizoen afgesloten na DJA-cross in Zundert

* Etten-Leur, 18 februari 2020 – Na deze vijfde regionale cross zit het veldloopseizoen er weer op. De prijzen zijn definitief verdeeld in Zundert, waar op zondag 16 februari, met concurrentie van storm Dennis (terwijl door de afgelasting van de Kievitsloop in Bergen op Zoom een aantal lopers zich bij Zundert inschreef), haar traditionele cross organiseerde.

Drie prijsuitreikingen
Organisatorisch lastig, niet alleen omdat het tevens clubcross was van de organiserende vereniging, maar er voor de pupillen en C/D-junioren een prijsuitreiking op het programma stond van het totaal van 5 ARWB-crossen. En dan natuurlijk ook nog een ceremonie voor de prijswinnaars van deze crosswedstrijd.

De sterkste A/B-junioren, senioren en masters moeten nog even tot a.s. vrijdag wachten, wanneer er door Achilles de prijsuitreiking van deze ARWB cross competitie in hun accommodatie wordt gehouden.

Hoe ging het in Zundert?
Ondertussen in Zundert, een behoorlijk opkomst van atleten en atletes, bijna 250 deelnemers. Iets minder dan een kwart was/is lid van Achilles, welke atletiekclub met drie deelnemers de hoogste trede van het podium zal beklimmen. Bij de jongens B pupillen was Lucas Trouw de snelste over ongeveer 1.080 meter, José van der Linden kwam bij de Masters V45 als eerste over de eindstreep en bij de Masters M45 (M55 en M65) was Henk Buesink veruit de snelste crossers van het master gezelschap.

Einde crossseizoen
Het West-Brabantse crossseizoen is pas definitief voorbij na de Pub Quiz en Prijsuitreiking ARWB crosscompetitie 2019-2020 bij Achilles op vrijdagavond 21 februari (vanaf 19:30 uur). Nationaal wordt er nog twee weken gecrost, met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap cross op 29 februari en 1 maart in de Noordoostpolder (AV NOP te Emmeloord).

Volgende wedstrijd: Trainingspakkenwedstrijd
De eerst volgende Achilleswedstrijd is de Trainingspakkenwedstrijd, traditioneel altijd op de laatste zaterdag in maart. Voor de Loperscompetitie van Achilles kan je meedoen aan de 1.500 meter (in 2019 startte de eerste serie om 09:45 uur). Op 27 februari wordt een WOC-overleg gehouden, waarna bekend wordt gemaakt hoe het programma op zaterdag 28 maart er uit gaat zien.

Uitslagen en foto’s
De resultaten van de DJA-cross kan je hier vinden, de eindstanden van de ARWB crosscompetitie zijn hier te downloaden, terwijl Paul van Dongen 98 foto’s van deze cross op zijn website heeft geplaatst.