Cheroh snelste vrouw op 10 km in Leiden

Colin Bekers met Luc Schout

Colin Bekers met Luc Schout

* Etten-Leur, 19 mei 2014 – Ruim 12.500 deelnemers liepen op zondag 18 mei 2014 mee op een van de afstanden tijdens de vierentwintigste Leiden Marathon. Daarmee werd het aantal lopers van vorig jaar ruimschoot overschreden. Ook op de hele en halve marathon deden veel meer lopers mee dan andere jaren. Aan de 10 km. deed Elizeba Cherono mee. De Keniaanse loopster uit Sprundel had tegen de verwachtingen in last van de warme weersomstandigheden, liep al vanaf het begin met lome benen en zat er op het einde van haar race helemaal doorheen. Desondanks realiseerde zij toch een schrale 33-er op de 10 km. en finishte als vijfde in totaal en als eerste vrouw in 33:05 min.

Een dag eerder kwam Colin Bekers in Heukelom uit op de 10e Krakelingenloop op de 10 km. In het sterke lopersveld werd hij zesde en 2e NL, ruim achter Roy Hoornweg (30:05) in 31:27, maar wel twee tellen voor Luc Schout.

Op zondag 18 mei was de rentree van Silvia Verhoeven op het wedstrijdtoneel. Hinderende blessures zijn inmiddels achter de rug en de trainingen geven vertrouwen. In Terheijden liep de Etten-Leurse master als testje de 5 kilometer. Helaas ging het net voor de finish mis, in die zin dat zij als duursporter zelden zo’n korte afstand loopt, en dus de finishfuik voorbij liep. Na wat klimwerk lukte het daarna wel om over de eindstreep te geraken, maar die trapatsen hadden wel invloed op de eindtijd. Ook met die omweg eindigde Silvia desondanks als eerste V45 in 21:22 min. Komend weekend in ‘s Hertogenbosch staat een 15 km. op het programma, daar zal zij zeker zorgen voor een goed laatste deel van haar race!