C en mini pupillen mogen naar BK teams Athletics Champs

20170724AchillesPupillen* Etten-Leur, 24 juli 2017 – De C pupillen en mini pupillen van Achilles zijn als regionale winnaar Athletics Champs geëindigd. Reeds op 1 juli jl. vond in Zundert de 4e wedstrijd Athletics Champs plaats, pupillen competitie nieuwe stijl. Na afloop van deze wedstrijd vond een prijsuitreiking plaats van de overall uitslag over 4 wedstrijden. Hieruit bleek dat de C pupillen en mini pupillen van Achilles na 4 wedstrijden als winnaar zijn geëindigd in hun categorie. De B pupillen eindigde als 3e (dus ook op het podium) en de A pupillen als 5e. De overwinning van de jongste pupillen was zowel voor de atleten, ouders als trainers een absolute verassing. Dat blijkt alleen al uit de gemaakte foto’s.

Niemand was waarschijnlijk tijdens de wedstrijden, waarin plezier en actief bezig zijn centraal staan, bezig geweest met een bepaalde uitslag. En daar hoort het (zeker voor de jongste pupillen) ook niet om te gaan. Dat deze overwinning nog consequenties heeft bleek eigenlijk pas afgelopen week toen er een uitnodiging voor de Brabantse Kampioenschappen voor pupillenteams bij het wedstrijdsecretariaat in de mailbox binnenkwam. Onze C en mini pupillen mogen onze regio gaan vertegenwoordigen tijdens de BK teams in Someren op 17 september aanstaande.

Athletics Champs geschiedenis West-Brabant
Na twee kennismakingswedstrijden in 2016, volgde in 2017 voor het eerst een officiële competitie bestaande uit 4 wedstrijden: 13 mei Spado (Bergen op Zoom), 27 mei Achilles (Etten-Leur), 17 juni Diomedon (Steenbergen) en tenslotte 1 juli DJA (Zundert). De traditionele onderdelen als sprint, verspringen, hoogspringen, balwerpen, kogelstoten en 600/ 1.000m worden bij Athletics Champs aangeboden in een ‘ander jasje’ en/ of aangevuld met nieuwe onderdelen. De lange afstand is als vastgestelde afstand vervangen voor het Meters Maken: in een vastgestelde tijd proberen zoveel mogelijk meters afleggen. Ook komen junioren onderdelen als hordenlopen, discuswerpen, speerwerpen en zelfs polsstokhoog in een vereenvoudigde vorm al aan bod (bij voornamelijk de A pupillen). In de regio West-Brabant heeft het enkele jaren geduurd voordat er een overstap kwam naar de nieuwe atletiekwedstrijden voor pupillen. Men was mogelijk te verknocht of te vertrouwd met de pupillen competitie ‘oude stijl’. Terwijl andere Brabantse regio’s inmiddels al enkele jaren terug overstapten naar Athletics Champs wedstrijden duurde het uiteindelijk tot en met 2016 voordat er 2 kennismakingwedstrijd plaatsvonden (in Steenbergen en Roosendaal). Aangezien de Atletiekunie vanaf 2018 de Athletics Champs verplicht als competitie vorm wil opleggen, koos het vernieuwde bestuur van de ARWB (Atletiek Regio West-Brabant) ervoor om na hun aanstelling maar direct door te pakken en per 2017 te starten.

Athletics Champs succes voor Achilles
Voor Achilles is de Athletics Champs in 2017 een succes geworden. Zo was het aantal deelnemers per wedstrijd hoger dan verwacht en ook hoger dan voorgaande jaren bij de pupillen competitie oude stijl. De eerste wedstrijd had Achilles 26 deelnemers, gevolgd door 43 (thuiswedstrijd), 30 en 39 deelnemers. Vooral het aantal deelnemers bij de B, C en mini pupillen was hoog. En eigenlijk hoeft dat niet echt een verassing te zijn. De afgelopen jaren was de toeloop van nieuwe jeugdleden groter dan voorheen. Ook bij Achilles was er mogelijk sprake van een soort Daphne Schippers effect .. Met een succesvol jaar Athletics Champs en een beloning van deelname aan het BK teams als gevolg op 17 september!

Totaal uitslagen Athletics Champs regio 12

Meer foto’s 1 juli 2017 DJA Zundert: