Brabantse Wal Marathon pittig debuut voor Corné van Beek

20170611BoZ-JvdR* Etten-Leur, 12 juni 2017 – Marloes Nijland en Wendy Schilperoort liepen op zondag 11 juni de 10 km van de Brabantse Wal Marathon. De hoge voorjaarstemperatuur maakte deze hardloopwedstrijd dwars door de natuur met een finish op de atletiekbaan van Spado er niet gemakkelijker op. Volgens Wendy was het een pittige 10km met warm weer, mulzand, heuveltjes en boomstronken en eikels op het pad. Maar wel mooi genoten! De webredactrice kan dat beamen en voegde toe: “Het was een zwaar parcours, met veel heuvel op en af, een stuk mul zand en smalle bospaadjes. Het warme weer hielp niet echt met het lopen, de mooie omgeving gelukkig wel.”

Andere deelnemers aan die 10 km meldden dat het echt een heel leuke ronde was. Vooral het losse zand was echt een uitdaging, maar je kreeg genoeg tijd om te herstellen. Met die laatste ronde op de atletiekbaan voelde het beetje als een Parijs-Roubaix-finish aan.

Sponsorcommissielid Corné van Beek liep in de Bergen op Zoomse omgeving zijn eerste hele marathon. Na afloop was dit zijn indruk: “Gelukkig was de start vanwege de warmte een uur vervroegd. Ondanks een veelbelovende eerste 21 km in 1:51 en een geplande eindtijd van 3:50 na 25 km helemaal aan het inkakken geweest. Vanaf dit moment was het afzien van drankpost naar drankpost met afwisselend wandelen en iets van wat je nauwelijks hardlopen kon noemen. Uiteindelijk gefinisht in 4 uur 28 minuten en nog wat seconden.
Wel een pr, dat wel, omdat het de eerste marathon was, maar de revanche gaat er aan komen!”

Ervaringsdeskundige trailrunner en ultraloper Silvia Verhoeven deed ook aan de langste afstand mee. Meer als trainingsvorm dan als wedstrijd. Daarover schreef zij: “Vraag mij niet waarom (zeker niet met deze temperaturen), maar gisteren was er ineens het plan gerezen om vandaag de Brabantse Wal Marathon te gaan lopen. Parcours was een stuk mooier nog dan zeven jaar terug toen ik hem gelopen heb maar inmiddels ook veel zwaarder. Tweede helft grotendeels in de zon was eigenlijk niet te doen met de hitte. Dus ik heb mij van drankpost naar drankpost gesleept om steeds een paar bekers sportdrank naar binnen te werken en mijn eigen flesjes bij te vullen.
Bij ongeveer 17 km  op een verkeerde route terecht gekomen (waren toevallig ook groene pijlen) maar naar wat zoeken toch het goede parcours weer teruggevonden. Had mij echter wel een km extra gekost. De motivatie weer terug vinden duurde wat langer.
Later op nog wel meer punten echt moeten zoeken naar de pijlen. Terwijl het eerste stuk perfect was aangegeven. Alsof iemand anders het gedeelte vanaf 15km voor zijn rekening had genomen. Het blijkt toch nog een vak apart te  zijn dat uitzetten van een route.
Desondanks na 4hr04 toch nog als derde vrouw overall over de finish gekomen. Van de 99 mensen bij de start staan er overigens maar 69 bij de uitslagen. Dus of ze hebben er vanwege de warmte het bijltje erbij neer gegooid of ze zijn nog steeds op zoek naar de pijlen.
Nu maar hopen dat ik volgend weekend niet heel erg spijt ga krijgen van deze actie. Maar het was in ieder geval een ontzettend warm maar ook heel mooi rondje. ”

De uitslagen van de 7e editie van de Brabantse Wal Marathon zijn hier te vinden.

Jos van de Reep was de fotograaf van dienst.