Ben Vriends wint 5km bij Bradelierloop

Etten-Leur, 26 augustus 2013 –  Op nog twee  fronten waren Achilleslopers actief in het afgelopen weekend. Zo won Ben Vriends de 5 km in De Lier en werd Henk Buesink vijfde op de 10 km in Baarle-Nassau.

Ben Vriends op weg in De Lier

Ben Vriends op weg in De Lier

winnaar Ben Vriends highfived met #2 Lion van Egmond

winnaar Ben Vriends highfived met #2 Lion van Egmond

Eerst het persoonlijke relaas van de sportleraar in opleiding uit Zundert:

“Er stonden 726 mensen aan de start bij de Bradelierloop in het Zuid-Hollandse De Lier. De weg was erg smal en direct na het startschot was het dan ook meteen een geduw en getrek. Na 300 meter wist ik uit het gedrang te komen en kon ik aanhaken bij de kopgroep. Die kopgroep bestond uit een man of zeven en ik besloot om de eerste 2 kilometer gewoon er voor te zorgen om bij de eerste drie te blijven. Ik zag dat mijn vooraf gedachte directe concurrent Jeroen van Aken er niet in slaagde bij de sponspost een spons te pakken. Dus besloot ik mijn spons maar door te geven zodat we allebei evenveel kans hadden. Op dat moment liep de oud LTV-er Lion van Egmond bij ons weg, ik ging er meteen achteraan en erop-en-erover en creëerde zo een kleine voorsprong op Lion. Na 4 km. zag Lion kans om mij bij te halen en de kop over te nemen. Omdat ik wilde winnen liet ik het (succesvol) op mijn eindsprint aankomen. De tijd van 16:15 min. is nog niet waar het moet zijn, maar ik heb dan ook niet op de klok gelopen deze keer.”

Henk Buesink tijdens Bels Lijntje 2013

Henk Buesink tijdens Bels Lijntje 2013

Na een succesvolle trainingsloop in Hoeven ging Henk Buesink weer over tot de orde van zijn wedstrijdritme: de tien kilometer. Ook van de M50-er uit Etten-Leur een eigen wedstrijdverslag:
“Het waren deze week prima omstandigheden om wedstrijden te lopen. Na de Polderloop op dinsdag was het zaterdag tijdens het Bels Lijntje in Baarle-Nassau ook prima loopweer. Geen wind, 19 graden en bij de start regen. Dat voelde lekker aan. De regen werd later wel wat minder. Licht probleem was dat de weg wat glad aanvoelde. Het was een sterk bezette wedstrijd, waarin ik aan een groep kon blijven hangen, wat ik zo’n zes kilometer volhield. Daarna was het ieder voor zich. In het tweede deel kwam dan wel wat teveel verval, zodat mijn eindtijd op 36:24 min uitkwam op deze 10 km. Toch ruim twee minuten sneller dan in Domburg op 10 juli.”