Achillesatleten goed op dreef in Bosschenhoofd

bosschenhoofd2016-00127 * Etten-Leur, 9 oktober 2016 – De vierde uitvoering van de Midsummerrun, de naam heeft te maken met de eerste drie edities, die telkens in augustus plaatsvonden, was succesvol voor een aantal Achilleslopers. Zo waren de gebroeders Warndorff oppermachtig op de 5 km, met Hans van den Dungen als derde finisher voor Achilles, Wouter won in 16:21, Felix werd tweede met 17:26 en Hans scoorde 18:18.

Jac Beekers, die momenteel met zijn echtgenote succesvol een twintigtal opstappers begeleid, ziet zijn prestatieniveau al maar toenemen. Vorige week liep hij een wedstrijdje in Vught, waar hij met 44:56 al onder de 45 minuten dook. En in de negende van de totaal tien wedstrijden van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2016 liet de 70-plusser zelfs 44:14 noteren! Zie hieronder zijn verslagen van beide wedstrijden.

Meierijloop Vught
Op zondag 2 oktober werd in Vught de Meijerijloop gehouden over een afstand van 10 km.
Jac Beekers nam deel aan deze wedstrijd op verzoek van zijn zoon aldaar die woonachtig is.
De wedstrijd was goed georganiseerd en het parcours dwars door Vught was 5 km lang en dit diende 2x te worden afgelegd. Dit jaar was het Jac nog niet gelukt om onder 45 minuten te lopen tijdens een 10 km wedstrijd. Maar nu lukte dit wel en hij kwam uit op een netto-tijd van 44:56. Dit leverde hem een 2e plaats op bij de Masters65. Zijn zoon had zich tot doel gesteld om binnen de 5 minuten van zijn vader te blijven en ook dat lukte, want hij finishte in een tijd van 49:24.

Midsummerrun Bosschenhoofd
Onder prima weersomstandigheden werd de jaarlijkse Midsummerrun in Bosschenhoofd gelopen.
Het was toch een redelijk zwaar parcours vanwege het vele ‘vals plat’ en de aanwezigheid van klinkers.
Op de 5 km was Hans van den Dungen een van de 4 deelnemers namens Achilles en hij mocht op de 3e plaats gaan staan op het podium, met een tijd van 18:18. Dit lukte Mark Kamphuis net niet want hij werd 4e in 19:22

Bij de 10 km (2 rondes van 5 km) behaalde Jeffrey Faes bij de senioren een 2e plaats met een tijd van 36:22. Bij de heren M45 haalde Toon Heeren een 1e plaats met de tijd van 33: 02 tevens was hij overall winnaar van deze loop. Hans Coremans werd in deze categorie 17e met een tijd van 44:05. Hij was zeer tevreden met vooral zijn tijd en tevens dat hij zijn clubgenoot Jac Beekers was voorgebleven met 9 seconde. In de 2e ronde moest hij het groepje met Jac even laten gaan maar hij wist toch terug te komen. Kees van de Sande was ook tevreden met zijn eindtijd van 48:23.
Bij de Masters55 wist Peter Gulden een 6e plaats te veroveren met een tijd van 40:58, Op het einde moest alles uit de kast halen om Yvonne Boot voor te blijven. Hij wist dit te doen met een voorsprong van twee tellen.
In de categorie M65 haalde Jac Beekers met zijn derde plaats het podium en passeerde de finish na 44:14. Vorige week was hij voor het eerst dit jaar onder de 45 minuten gebleven en deze keer was het ruimschoots.

Foto’s en resultaten
De 203 foto’s die Paul van Dongen maakte, kan je hier zien.
De uitslag staat hier (“Het kan zijn dat de tijden van de 5 kilometer afwijken i.v.m. problemen met het klokken! Excuses voor het ongemak!” meld de organisatie op haar website) en de stand van de WBLC hier.

BN de Stem: “Kameradenhulp loont in de Midsummerrun”