Achilles pupillen presteren bij AV’56 in Goes

Pupillen estafette in Goes

Pupillen estafette in Goes

* Etten-Leur, 22 mei 2014 – Op 17 mei zijn we met 5 pupillen naar Goes gereden om bij AV’56 een wedstrijd mee te doen, voor Zeeland is dit een competitiewedstrijd waar onze pupillen ook aan mee mogen doen. Het verschil met onze pupillencompetitie is een prijsuitreiking en een echte estafette. Hier kun je zien dat onze pupillen dat in zijn geheel nog niet vaak gedaan hebben. Dit geldt gelukkig ook voor alle deelnemende Brabantse deelnemers. Aan deze wedstrijd deden Spado, Thor, DJA en ARV Achilles als Brabantse deelnemers mee.

Onze deelnemende atleten aan deze wedstrijd waren, Kaylee Damen MAP1, Ylke Damen MBP, Finn Hillemans JBP, Mels Hillemans JAP2 en Fleur Verwijmeren MAP1.

Iedere Achilles atleet heeft zijn best gedaan om zijn prestaties te verbeteren of te evenaren. En dit lukt zelfs zonder de trainers, de ouders en trainers van andere verenigingen. Vooral Spado die in grote getalen aanwezig waren, gaven onze atleetjes diverse adviezen.

Eén Achilles atle20140517GoesWV02et is zelfs in de prijzen gevallen. Finn Hillemans is bij de JBP derde geworden met een totaal aantal punten van 1.318. Zijn broer, de even fanatieke of misschien nog wel fanatiekere Mels (JAP 2e jaars) werd netjes 9e van de 22 deelnemende atleten. Bij de meisjes A pupillen waren er 19 deelnemers. Fleur werd 15e en Kaylee prima 8e. Fleur heeft weer laten zien dat er geen angst is voor het hoogspringen. Ze heeft nog niet de beoogde 1.05 m. gehaald, maar dat gaat zeker lukken. Fleur heeft bij het kogelstoten weer de beste prestatie gehaald, bij dit onderdeel is ze 6e geworden. Kaylee heeft bij het hoogspringen haar PR geëvenaard: ze sprong 1.15 m. Kaylee heeft hier een mooie prestatie voor weggezet. In totaal waren er 3 atleten die 1.15 m. hebben gesprongen.

Bij de meisjes B pupillen deed onze altijd lachende Ylke mee. Ze is op een mooie vijftiende plaats geëindigd. Ylke heeft een mooie hoogspring prestatie laten zien, waar nog veel progressie te boeken is. Ze sprong maar liefst 90 cm. hoog.

Bij de estafettes hadden we net zoals in Vlissingen combinatie-ploegen. Bij de meisjes A pupillen een samenwerking van Spado en Achilles pupillen. In dit team deden mee: Kaylee, Ylke, Fleur en Trijntje (Spado). Bij de A pupillen jongens werd er 4 x 60 meter gelopen door Finn Hillemans, Mels Hillemans, Brittany Kools (Thor) en Rens Schalk (DJA), dit team behaalde de vijfde plaats in hun serie. Bij de A pupillen meisjes werd de 4 x 60 meter gelopen door Kaylee Damen, Ylke Damen, Fleur Verwijmeren en Trijntje van Elzeakker (Spado), zij behaalden een mooie zesde plaats in de series.

(verslag en foto’s: Wilco Verwijmeren)

20140517GoesWV03 20140517GoesWV04 20140517GoesWV06