Achilles Pupillen: lekker sporten in Zundert

20150418ZundertDR00* Etten-Leur, 18 april 2014 – Voor de Pupillen van de ARWB (Atletiek Regio West Brabant) organiseerde DJA in Zundert een Pupillencompetitiewedstrijd. Waarvan men zich overigens afvroeg waarom deze wedstrijd de classificatie “competitie” kreeg. Want de pupillen krijgen een individuele uitslag, en niet per team, terwijl promoveren of degraderen op deze wedstrijd niet van toepassing is. Dus eigenlijk gewoon een “pupillenwedstrijd”. De Achillesdeelnemers waren daar helemaal niet mee bezig, die waren lekker aan het sporten op de kunststofbaan aan de Akkermolen.

En tussen de Pupillenwedstrijd door had het organiserende DJA als innovatie een Loopwedstrijd ingevoegd. De redactie zag Kees Lazeroms de 5.000 meter in 16:55 winnen, en ook Cia Smulders liep sinds tijdens weer eens 12,5 ronde achtereen hard (23:40 min).

Op de 100 meter was een nieuwe sprinter van Achilles te zien: Addy Klijs. Over haar deelname wist Cia Smulders het volgende te melden: “Ze heeft ‘n wedstrijd licentie aangevraagd en is aan het trainen om in juni aan de NK Veteranen in Zierikzee mee te lopen bij de V65. Ze moest binnen de limiet van 19.6 sec. op de 100 meter lopen en heeft 18,0 sec. gelopen. (Dus die limiet in binnen, nu de licentie nog, red.) Ze wil tijdens de NK ook de 200 meter lopen.”

PS: wil je foto’s van de Achilles-albums downloaden, ga dan als volgt te werk:

  1. Ga naar de Facebookpagina van ARV Achilles (https://www.facebook.com/AtletiekAchilles?fref=ts)
  2. Ga dan naar Foto’s en vervolgens Albums.
  3. Zoek je foto’s op in (bijvoorbeeld) het album 44e Achillescross 22-2-2015
  4. Heb je de foto gevonden, klik op Opties en kies voor Downloaden.