Achilles mannenploeg stijgt tien plaatsen na 2e competitiewedstrijd

sized_DSC_0869* Etten-Leur, 30 mei 2016 – De herenploeg van Achilles had gisteren voor het eerst sinds 2012 weer eens een thuiswedstrijd. Na eerdere wedstrijden in de 3e divisie, was dit voor het eerst in de 2e divisie. Het vertrouwen vooraf was behoorlijk goed. De ploeg was op de afmelding van Carl na compleet en we hoopten op een plek in de top 3 van de poule bij deze wedstrijd (1e wedstrijd slechts 7e geëindigd).

Als organiserende vereniging hadden we helaas wat pech met de weersvoorspellingen, omdat die voor een groot deel ook uitkwamen. De eerste anderhalf uur was het prima weer, maar rond half 2 werd de wedstrijd heel even stilgelegd door een hevige stortbui. De rest van de dag heeft het vooral (licht) geregend en gemiezerd. Het weer had bij de technische nummers uiteindelijk wel enige invloed op de uitslagen, zo ook bij Achilles.

De loopnummers gingen allemaal goed of zelfs boven verwachting. Zo was er een SB voor Joost op de 100m (gevolgd door een degelijke 200m), een PR voor Rick op de 200 en 400m, een SB voor Tim op de 400m, een PR voor Maarten op de 400m horden, een PR voor Alwin op de 1.500m, een SB voor Daan op de 1.500m en een PR voor Stef op de 3.000m steeple. Op de technische nummers was er ‘slechts’ een PR te noteren op het speerwerpen van Alex en een SB van Bart op het verspringen (na een degelijke 100m). Maarten zat bij het verspringen in de eerder genoemde stortbui en ook Joost (hoog) en Arjan (speer en kogel) moesten hun onderdelen in de regen afwerken. Hier werden mogelijk iets minder punten gescoord dan vooraf verwacht. Robin maakte tenslotte een geslaagde comeback na  bijna 2 jaar afwezigheid in de competitieploeg (hoog en kogel). De estafetteploeg kwam met een geïmproviseerde opstelling (Maarten, Bart, Robin en Arjan) in een keurige tijd over de finish.

Achilles eindigde uiteindelijk in deze regionale poule (Zuid-Nederland) als 4e van de 12 en over de gehele 2e divisie 8e van de 36 ploegen. Hierdoor stijgt de ploeg in de tussenstand na 2 wedstrijden van de 29e naar de 19e plaats.

tekst: Johan Hack

In BN de Stem (30 mei 2016) schreef Wouter Schelvis: “Achilles werd ‘thuis’ vierde en staat bij de mannen in de tweede divisie nu 19e van Nederland. Alwin Roovers won de 1500 meter in 3.56,10. Maarten Roeloffs liep een scherpe 400 meter horden in 56,10. Bart Hondeveld sprong 6,37 meter ver.”

foto’s: Jannes de Vrijer, AV Wijchen (75), Annie Dirks (306) en Nicoline Franken (in afwachting)

uitslag en competitiestanden: atletiek.nu

Mannenploeg herpakt zich in nat Etten-Leur (A.V.Sprint)