Achilles mannenploeg even wisselvallig als het weer

20160424VughtRL06* Etten-Leur, 24 april 2016 – Negen man sterk was de Achilles mannenploeg die in Vught aan de eerste competitiewedstrijd 2e divisie begon. Na enkele uren en zo’n 12 onderdelen verder stond Achilles op de zevende plaats met 7.343 punten. Klik hier voor uitslagen.

Verwachtingen waren vooraf niet al te hoog omdat we met Alwin, Tim, Robin en Carl potentiële puntenpakkers misten. Een plaatsje in de middenmoot van de poule zou prima zijn en dat werd het ook. 7e van de 12 ploegen in de regionale poule 5, 2e divisie (Zuid-Nederland). Om nu te zeggen dat de wedstrijd van een leien dakje ging verder? Nee, niet echt. Maarten kwam bij de 110m horden niet uit bij de eerste horde en finishte daardoor ruim boven zijn normale tijd. Arjan slingerde 4 maal ongeldig bij het kogelslingeren. Daarnaast moest Joost zijn 100m overlopen, omdat de tijdwaarneming in eerste instantie faalde. Dit scheelde ongeveer 600 punten op het eindtotaal van 7343 punten. De weersomstandigheden speelden ook nog echt mee, maar liepen synchroon met de prestaties. Soms zonneschijn, het andere moment regenval en hagel (bij de competitiewedstrijd in Waalwijk heeft het overigens zelfs gesneeuwd).

Wat ging er wel goed vandaag? Joost en Bart kwamen op hoog en ver tot degelijke afstanden ondanks een tussentijdse regenonderbreking, ikzelf slingerde wel geldig voor een paar honderd punten, Rick liep een keurige 800m en Arjan herstelde zich nog met een goede kogelstoot. De beste prestaties van de dag kwamen op naam van Toon en Alex. De 49-jarige Toon liep een goede 5km tussen de jonkies (met in zijn kielzorg Karsten met een nieuw PR). Ook Alex verbeterde zijn pr op polshoog in een goede wedstrijd.

Ondanks het weer een erg leuke dag gehad. Uiteindelijk ook wel leuk dat we een keertje boven AV Sprint eindigen.

tekst: Johan Hack, foto’s Rick Lambregts, filmpje van Joost Ketel (03:02)