Achilles junioren op het NK in Breda

20160702Breda-BartHondeveld* Etten-Leur, 3 juli 2016 – Op 1,2 en 3 juli 2016 waren de Nederlandse Kampioenschappen voor Junioren, georganiseerd door het Bredase AV Sprint. Aan dit NK voor A- en B-Junioren deden twee Achillesatleten mee, en allebei voor de laatste keer, want 2e jaars A junior. Rick Lambregts en Bart Hondeveld worden in november 2016 geacht bij de senioren uit te komen, zodoende was het hun laatste kans om op hun discipline bij de Junioren proberen hoge ogen te gooien.

Als eerste was hardloper Rick Lambregts aan de beurt. Op vrijdagavond was de Etten-Leurse junior ingedeeld in de eerste serie van de 800 meter. Rick was als 21e geplaatst van de 30 ingeschreven A junioren. Onlangs verbeterde hij nog zijn persoonlijke records op de 200 en 400 meter, dus met zijn snelheid zat het wel goed. In juni kwam hij op de 800 meter tot 2:02.60 en 2:03.14. Dat was niet voldoende om in één van de drie voorronden bij de eerste twee te finishen of als derde of vierde bij de tijdsnelsten naar de finale over te gaan. Met 2:02.34 eindigde Rick als vijfde, waar een tijd van onder de twee minuten absoluut noodzakelijk was voor kwalificatie.

Op zijn negentiende verjaardag moest verspringer Bart Hondeveld aantreden voor zijn laatste junioren NK-wedstrijd. Bart was van de 14 springers die tot het NK waren toegelaten met zijn vorig jaar gevestigde PR van 6,56 meter als zevende geplaatst. Zuiver op de uitslagen afgaande had Bart moeite met het vinden van de juiste afzet. Een start met twee foutsprongen zijn daar getuige van. Zijn derde sprong op zijn verjaardag was wel geldig, de Etten-Leurse verspringer kwam tot 6,22 meter. Helaas acht centimeter te weinig om als nummer acht nog drie meer sprongen te mogen doen om uit te maken wie bij de A junioren in 2016 Nederlands kampioen verspringen zou worden. Een negende positie in het eindklassement werd zijn deel.