44e uurloop in het Liesbos

* Etten-Leur, 30 april 2022 – Op koningsdag 27 april 2022 organiseerde de trimafdeling van Achilles haar traditionele uurloop. Om precies 10:00 uur schoot Jac Beekers 35 lopers en loopsters weg, die op een enigszins afgezet bosparcours in het Liesbos rechthoeken van 2.220 meter liepen en naarmate het uur bijna verstreken was ‘overstapten’ naar een kleiner rechthoekje, waarbij elke 25 meter was aangegeven. Zo konden de deelnemers na afloop het aantal grote en kleine ‘ronden’ opgeven, plus de aanvullende afstand in laatste minuten van het uur.


Hoeveel meter heb ik nu in 60 minuten gelopen?
Dat blijkt soms nog een lastige opgave. Want bij verschillende lopers bleek de uitkomst van de voorgaande rekensom niet altijd gelijk te zijn aan de afstand die zij op hun sporthorloge konden zien. Bekend is dat afwijkingen kunnen worden veroorzaakt doordat bijvoorbeeld de gps-connectie niet gelijktijdig met de start was, de bomen het signaal met de satelliet(en) verstoren en het volgen van de ‘blauwe lijn’ van het ooit opgemeten parcours. Achter een drietal resultaten staat een vraagteken. Daar kan nog een correctie op volgen.

Foto’s en organisatie
Bedankt voor de foto’s Gertwan, bedankt voor de bekertjes met water Cato, en bedankt voor de organisatie Jac, Dick en Ton. De resultaten kan je hier downloaden (reacties naar redactie@arvachilles.nl)