39e Diomedon-cross opening van het crossseizoen

IMG_20151101_121803* Etten-Leur, 2 november 2015 – Op zondag 1 november 2015 werd in Moerstraten de 39e Diomedon-cross gehouden. Een kleine dertig Achillesleden waren aanwezig en deden mee met deze eerste ARWB-cross. Elf senioren en masters, 5 junioren en 12 pupillen. De uitslag kan je hier downloaden. En één van ouders heeft van de Pupillen-races foto’s gemaakt, die staan hier. Opvallende Achillesdeelnemers waren Kees Lazeroms die de sterkste was bij de M45 en José van der Linden, die in de categorie V45 als eerste finishte.

In BN de Stem schreef Bep Tielemans: “Kees Lazeroms van Achilles uit Etten-Leur won bij de Master 45. Lazeroms gaf nieuwe categoriegenoot Bernard Heshof (THOR) flink partij. Bij de vrouwen verraste Yvonne Boot (AVO’83) zichzelf. Zij had niet verwacht dat de openingscross haar zo goed af zou gaan, een week na de halve marathon in Etten-Leur waarbij ze haar PR drie minuten aanscherpte (1.35:49) Senioratlete Boot voerde meteen het deelnemersveld aan en won de Diomedoncross overtuigend door snelste achtervolgster Marjolein Bakker (AV Spirit)  achter zich te houden. Bakker uit Numansdorp wil aan alle crossen van het ARWB-circuit meedoen. Zij liep lang in derde positie maar wist in de slotfase José van der Linden (Achilles), die nauwelijks was bekomen van de halve marathon, te passeren.”

Verslag van de junioren en pupillen resultaten
Op de warme winterse eerste novemberdag is de eerste cross gelopen bij Diomedon in Moerstraten. Het was een mooie groep aan atleten en atleetjes. Bij de pupillen en CD junioren liepen er 17 atleten mee. Ondanks de minimale deelname waren de trainers niet helemaal ontevreden. We hopen wel dat bij de volgende wedstrijd op 22 novemberbij AVS’90 meer deelnemers meedoen. Het parcours in Moerstraten lag er mooi bij, zoals elk jaar is dit een van de warmste (cross-)wedstrijden. Sommige atleten hadden zich daarom nog niet te winters uitgedost. Achilles was vertegenwoordigt bij de B jun jongens, C jun meisjes, D jun meisjes, Jongens en meisjes A pupillen, Jongens en meisjes B pupillen en de meisjes C pupillen. Van de trainers waren Rosalie en Annelies Sijben van de partij, zij gaven de junioren en pupillen de nodige opwarming en adviezen mee. Dames bedankt voor jullie aanwezigheid.

Bij de D meisjes traden Kaylee Damen en Fleur Verwijmeren aan, voor hen was het de eerste wedstrijd als junior wat altijd extra spanning geeft. Zij behoren nu eindelijk bij de groten. Deze twee dames waren niet de enige die het extra spannend vonden. Tycho Meijer vond het maar wat spannend om zijn eerste wedstrijd als A pupil te mogen lopen, deze jongens waren nu toch een stuk groter. Er waren ook enkele nieuwe atleten die een eerste wedstrijd liepen. Een van hen is Sophie van Gurp die toch een mooie 8e plaats behaalde, dat beloofd nog heel wat voor de toekomst. Broers en zus Jorik Roy en Bente van de Broek hebben zich al voor het hele ARWB cross seizoen opgegeven, wie volgen er nog. Opgeven via pupillenarv@gmail.com of via de trainers.

Hierbij de volledige uitslag
A jun jongens 2e Jorik van de Broek, C jun meisjes 8e Bente van de Broek, D jun jongens 2e Ravi Mohunlol, D jun meisjes 6e Kaylee Damen 19e Fleur Verwijmeren, Jongens A Pupil 4e Mats Verhulst 5e Tycho Meijer 17e Roy van de Broek 20e Sandro Amantia, Meisjes A pupil 5e Milou Twaalfhoven 7e Maaike van Arendonk 8e Sophie van Gurp 24e Mila Prinsen, Meisjes B pupil 8e Naomi Kocken, Jongens B pupil 15e Enrico Rockx 19e Cas van Arendonk, Meisjes C pupil 8e Yara Prinsen

tekst: Wilco Verwijmeren

De andere vier ARWB-crossen van dit seizoen zijn:
22 nov Dorpsboscross – Standdaarbuiten
10 jan Achilles-cross – Kogelvanger Etten-Leur
24 jan THOR-cross  – Roosendaal
21 feb DJA-cross – Zundert