Rick Lambregts snelste loper Diomedon-cross

* Etten-Leur, 4 november – De eerste van de vier ARWB-crossen van het seizoen 2018-2019 is bij de mannen senioren gewonnen door Rick Lambregts. Na zijn zege op de vijf van de 10 van de Kuikenshof in Rucphen twee weken geleden en een mooie derde plaats tijdens de Marathon Brabant op de 10 kilometer wist de jonge Achilles senior de 41e Diomedon-cross naar zijn hand te zetten. Ondanks stevige tegenstand van DJA-atleet Ronald Cockx wist Lambregts zijn race winnend af te sluiten. Ook andere Achilleslopers durfden het na de Van Oers Marathon in Etten-Leur na zeven dagen weer een wedstrijd te lopen.

Zo won Wilbert Touw het bij de Masters 45 en zijn clubgenoot Kees Lazeroms bij de Masters 55. Wellicht is een week na het hardloopevenement in Etten-Leur, waar menig regio-atleet probeert te pieken, het starten van het regionale cross-seizoen iets te vroeg. Zo telde het deelnemersveld van B-junioren t/m Masters slechts net een vijftigtal lopers. Dertien junioren en veertig senioren en masters staan in de uitslag van deze eerste ARWB-cross vermeld.

Jeugdcross
Bij de Pupillen en C/D Junioren deden wel veel jeugdatleten mee. Meer dan tweehonderd Pupillen en C/D Junioren van de West-Brabantse atletiekclubs gingen de strijd met elkaar aan op het crossparcours dat het organiserende Diomedon in Moerstraten had uitgezet. Opmerkelijke Achilles resultaten bij de jeugdcategorieën zijn: 2e plaats bij de jongens C Pupillen voor Lucas Touw, en de derde plaats bij de meisjes C Pupillen voor Irene van Gurp, terwijl haar oudere zusje Sophie de snelste was bij de meisjes D Junioren. Ook de overige 21 Achillesjeugdatleetjes deden goed mee en hebben een fijne cross gelopen.

ARWB-crossen
In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er dit cross-seizoen geen 5 maar 4 crossen. Omdat AVO’83 uit Oudenbosch op zondag 6 januari 2019 met de Pagnevaart-cross tevens het Brabants Kampioenschap Cross organiseert, is het volgens de organisatie niet mogelijk om deze cross deel uit te laten maken van het ARWB-crosscircuit. De secretaris van de ARWB reageerde als volgt op vragen hieromtrent: ”

  • Helaas is er geen volledig cross-programma dit jaar omdat AVS’90 geen cross organiseert, (te veel werk en te weinig opbrengst) en AVO’83 geen ARWB cross kan combineren met de BK cross (heeft te maken met de verschillen in de tijdsindeling) .
  • AC Olympia heeft al een vol programma voor zichzelf en zal dus ook geen ARWB-cross organiseren.
  • De Spado-cross is een week doorgeschoven door Spado (wordt 16 december) vanwege de EK Cross op 9 december in Hilvarenbeek.
  • Ondanks dat we nu maar 4 wedstrijden hebben, blijft het vereiste aantal deelnames aan de crossen voor het klassement ongewijzigd.”

Voor het ARWB-crosscircuit betekent dat er nu ‘slechts’ 4 crossen zijn, en om in aanmerking te komen voor het klassement moeten de deelnemers nu aan alle crossen deelnemen. Voor de jeugdcrossen moet er dit seizoen aan 3 van de 4 crossen worden meegedaan.

Cross-programma Atletiek Regio West Brabant

  • zo 04-11-2018 – Diomedon-cross in Moerstraten
  • zo 16-12-2018 – Spado-cross in Bergen op Zoom
  • zo 27-01-2019 – Achilles-cross in de Kogelvanger (Etten-Leur)
  • zo 17-02-2019 – DJA-cross in Zundert

De uitslagen van de 41e Diomedoncross kan je hier downloaden.

‘Fast Flo’ naar zege in Diomedon-cross schreef Wouter Schelvis in BNdeStem, en Kijkopsteenbergen.nl maakte er een potje van, lees het volgende bericht: Spannende start van het cross seizoen onder een stralende zon.