NK Senioren 2015 – dag 1

20150730AmsterdamEvL01* Etten-Leur, 30 juli 2015 – Op de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Senioren in het Olympisch Stadion in Amsterdam kwamen drie Achilles atleten in actie.

Verspringen kwalificatie:
Carl van Dueren den Hollander, 9e in groep A, hij wist helaas geen enkele goede sprong te produceren, oftewel 3 x fout gesprongen, uitgeschakeld. In deze groep was 6,45 goed voor een q.

Joost Ketel werd 8e in groep B met 6,23 m. Na zijn eerste poging van 5,96 m verbeterde de hoogspringer zich in de tweede ronde naar 6,15 m en voegde daar in de derde en laatste kwalificatieronde nog 8 centimeter aan toe. Daarbij bleef Joost 19 centimeter van de kleine q af, omdat 6,42 m. in deze groep voldoende was om op 31 juli vanaf 17:10 uur in de finale mee te springen.

Speerwerpen kwalificatie:
Arjan Dekkers, 6e in groep B met 62,74, geplaatst voor finale op zaterdag 19:25 uur. Arjan begon voorzichtig met 59,56 m en realiseerde in de 2e ronde kwalificatie door zijn speer pas na 62,74 m.te laten landen. Bij zijn laatste poging produceerde hij nog een matige 54,01. Maar als 6e en laatste van zijn groep geplaatst voor de finale! In groep B kwalificeerden er zich eveneens 6 man, waarvan er twee minder ver kwamen dan Arjan. Oftewel hij is als tiende naar de finale over gegaan.

Johan Hack heeft nog het volgende aan te vullen (als aanwezige toeschouwer en fan):
“Voor Joost en Carl was het hun eerste NK senioren. Vooraf werd gedacht dat 6.60 m nodig was voor plaatsing finale. Dit bleek uiteindelijk minder ver te zijn, waardoor beide heren geen pr hadden hoeven te springen. Carl is net terug van een blessure, en was blij dat hij kon meedoen, maar had uiteraard graag een geldige poging weggezet. De 2e poging was een paar cm ongeldig en leek ver, maar we zullen het nooit weten. Joost, die in het verleden natuurlijk vooral op hoog trainde had zich zeer verrassend weten te plaatsen. Echt zeer gericht trainen op ver heeft hij nog nooit gedaan. I.v.m. een al geplande vakantie had hij geen super voorbereiding kunnen doen. Hij kwam beter uit op de afzetbalk dan Carl, maar miste wat afzetkracht vandaag. Voor beiden: volgend jaar een nieuwe kans!

Arjan had zich als 9e geplaatst voor het kampioenschap, dus het niet halen van de finale was een teleurstelling geweest. Vooral de concurrentie in groep A gooide enkele meters onder hun kunnen, waardoor voor Arjan een goede worp in de tweede ronde voldoende was. Hij gaat als 10e van de 12 deelnemers nu naar de finale. Een top 8 notering ligt binnen de mogelijkheden.”

Op de FB-pagina van Arjan zie je zijn kwalificatieworp (0:08) en met deze link zie je de foto’s en filmpjes die Alex Heijnemans gemaakt heeft.